Home
>
Wisselen van energieleverancier? Nu is het je kans!

Wisselen van energieleverancier? Nu is het je kans!

Deel dit verhaal met vrienden of familie

Was je van plan om binnenkort over te stappen van energieleverancier? Dan moet je snel zijn! Als je nu een nieuw energiecontract afsluit krijg je te maken met hogere tarieven dan een half jaar geleden. Deze tarieven blijven ook stijgen. Hoe zit dat en wat kan je eraan doen? Wij leggen het je uit.

Energieprijzen als grote kostenpost

Het CBS heeft berekend dat een gemiddeld huishouden (1192 kubieke meter gas en 2464 kWh elektriciteit) jaarlijks ruim 1500 euro kwijt is aan de energierekening. Door het koude voorjaar bleef dit jaar de verwarming langer aanstaan dan in andere jaren. Daarnaast zijn de energieprijzen begin dit jaar gestegen en worden per 1 juli (zoals elk jaar) de tarieven aangepast.  

Energieprijzen stijgen

Uit berekeningen van de NOS blijkt dat elektriciteit 22 procent duurder geworden en gas 19 procent. Er is een einde gekomen aan een periode waarin gas en stroom relatief goedkoop waren vanwege de coronacrisis.  

Volgens Vattenfall heeft de langdurige kou in de afgelopen maanden er voor gezorgd dat de gasmarkt een stuk krapper is geworden. Hierdoor zijn de prijzen voor gas in de afgelopen maanden flink gestegen. Tegelijkertijd is door de coronacrisis de olieproductie verlaagd. Doordat de economie weer aantrekt stijgt ook de vraag naar olie en gas en daarmee de prijzen.

Ook op de markt voor CO2-emissierechten zijn de prijzen aan het oplopen. Deze rechten moeten producenten kopen om in energiecentrales stroom op te mogen wekken. De hogere kosten voor deze rechten berekenen energiebedrijven door aan jou als klant.

Het kan voordelig zijn om voor 1 juli over te stappen

Heb je een contract met variabele tarieven? Dan zullen op 1 juli voor jou de tarieven worden aangepast. Dit zal er gemiddeld voor zorgen dat je zo’n 200 euro duurder uit bent. De variabele tarieven zullen de vaste tarieven gaan volgen. Ook als je contract afloopt zal je te maken krijgen met stijgende tarieven als je niet voor 1 juli een nieuw contract afsluit.  

Loopt je energiecontract bijna af of heb je al een onbepaalde tijd contract met variabele energietarieven? Overweeg dan nu een 1-jarig contract met vast tarieven als meest voordelige optie. Met dit contract maak je gebruik van actietarieven en kan je profiteren van een cashback.

Met het overstappen naar een andere energieleverancier kun je veel geld besparen. Dit kan oplopen tot bijna €400,- per jaar. Met de verwachte prijsstijging is nu het moment om je energiecontract tegen het licht te houden. Zit jij nog wel goed en kan je besparen? Stap dan (nog voor 1 juli) over naar een andere energieleverancier. De onderlinge verschillen blijven namelijk groot.

Wij werken samen met Roos, jouw persoonlijke financiële assistent die je helpt je meer geld over te houden. Zij kunnen voor jou kijken of het voordelig is om over te stappen naar een andere energieleverancier.  

Gratis registreren bij Klup

Webinar vanBruggenAdviesgroep

Wil  je hier bij zijn? Laat dan alvast je e-mail achter en je ontvangt binnenkort een uitnodiging met meer informatie.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.


Gratis voorbeeld opzegbrief!

Ontvang hem direct in je mailbox

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Vergelijk en bespaar op internet abonnementBespaar op mijn vaste lastenKijk nu of je kunt besparen

Gelden de 3 onderstaande stellingen voor jouw persoonlijke situatie? Dan kom jij in aanmerking voor een Persoonlijke Pensioenuitkering. Laat je gegevens achter en wij helpen je verder!

Voor- en achternaam
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.


Gratis voorbeeld opzegbrief!

Ontvang direct in je mailbox

Bedankt voor het downloaden van de opzegbrief! Binnen enkele minuten ontvang je de opzeg brief in inbox. Niets ontvangen? Check je spam folder.
Oops, er ging iets niet helemaal goed. Probeer het later nog eens

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Wij sturen je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Doe je mee?

Door je aan te melden voor de 14 dagen besparen challenge word je ook direct lid van Platform55.


Door ons uw e-mailadres te verstrekken gaat u akkoord met het ontvangen van e-mails en mededelingen van ons en erkent u dat uw persoonlijke gegevens zullen worden gebruikt in overeenstemming met ons Privacybeleid. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door de link in onze e-mails te volgen.

Bedankt voor het achterlaten van je gegevens.
Binnen enkelen minuten ontvang je de eerste tip van ons!
Oeps dat ging niet helemaal goed. Probeer het nog eens.

Wie is Hallo Roos?

Roos is jouw persoonlijke financiële assistent. Roos kan je helpen met geld besparen zodat jij meer financiële ademruimte hebt en zeker kan zijn dat alles goed zit.

Zelf aan de slag met makkelijke gerechten?

Daar is niets ingewikkelds aan. Dit e-magazine staat vol met heerlijke eiwitrijke recepten. Via onderstaande knop download je de recepten en kun je heerlijk snuffelen door de verrassende menu’s. Hier ga je blij van worden. Smakelijk eten!

Download hier het gratis e-magazineWord lid en ontvang het Klup magazine

Zelf aan de slag met makkelijke recepten?

Daar is niets ingewikkelds aan. Dit e-magazine staat vol met heerlijke eiwitrijke recepten. Vul jij je gegevens in dan bezorgen wij ‘m direct in je mailbox. Kun je straks heerlijk snuffelen door de verrassende menu’s. Hier ga je blij van worden. Smakelijk eten!

Download het gratis e-book!
Deel dit verhaal met vrienden of familie


Gratis voorbeeld opzegbrief!

Ontvang direct in je mailbox

Bedankt voor het downloaden van de opzegbrief! Binnen enkele minuten ontvang je de opzeg brief in inbox. Niets ontvangen? Check je spam folder.
Oops, er ging iets niet helemaal goed. Probeer het later nog eens