Home
>
Wedden dat je te weinig eiwitten eet? 

Wedden dat je te weinig eiwitten eet? 

Deel dit verhaal met vrienden of familie

Vanaf je dertigste neemt je spiermassa elk jaar één procent af. Hatsekidee. Die zal wel even binnenkomen. Zeker als je al jaren werkt aan gezonde of zelfs indrukwekkende spierpartijen. Maar geen nood; je kan er wat aan doen. 

Afnemende spierkracht; het is inderdaad een uiterst ongezellig feitje. Want terwijl jij mountainbikend in de Ardennen tot grote hoogte klom, ging het met je spiermassa al bergafwaarts. Mooi is dat. Maar ook al ben je al een tijdje geen dertig meer, sporten en fit blijven is altijd een goed idee.

Dus dat zondagse wielrenrondjes, het trimhockey of de tenniscompetitie: laat ze vooral lekker in je agenda staan. En de slinkende spiermassa? Die kun je aanpakken.

Eiwitten, het nieuwe goud

Eiwitten zijn namelijk de bouwstenen van je lichaam. Ze zorgen niet alleen voor een goede spiermassa maar ook voor gezonde botten, sterke nagels, een mooie huid en -ook niet onbelangrijk- een fijne bos haar. Daarnaast varen ook je afweersysteem én je geestelijke gezondheid goed bij een prima eiwit niveau. De optimale hoeveelheid? Met elke dag 1 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht zit je al snel in de goede richting.

Zo herken je of je voldoende eiwit eet:

1. Minder snacktrek  

Geen strooptochten door het huis waarbij je koortsachtig zoekt naar snoep en chocola. Eiwitten zorgen voor insuline in je bloed. Neem je voldoende eiwitten, dan blijft je bloedsuikerspiegel stabiel en dat voorkomt snaaibehoefte.

2. Fijne focus

Eiwitten zorgen ervoor dat de koolhydraten uit je maaltijd gelijkmatiger worden opgenomen. Door genoeg eiwitten blijft je dus sharp as a knife. En een goede concentratie is wel zo prettig tijdens je werk of bij het lezen van een goed boek.

3.Sterk gevoel

Met eiwitten kweek je spieren dus zijn deze voedingsstoffen op peil? Dan voel je je sterk en fit.

4. Goeie haardos

Eiwitten zorgen niet alleen voor een stralende huid en sterkere nagels. Ze hebben ook invloed op je haardos. Wanneer je voldoende eiwitten binnenkrijgt, zal je haar mooier glanzen en minder uitvallen.

5. Helende wondjes

Eiwitten zijn als bouwstenen voor je lichaam. Kleine wondjes helen sneller omdat nieuw weefsel goed wordt opgebouwd.

6. Blij

Wat te denken van een lekkere nachtrust, meer energie en een goed humeur? Allemaal dankzij je goede eiwitniveau.

Help! Ben ik nu veroordeeld tot quinoa, boekweit en edelgist?

Valt best mee. In de wereld van hennepzaad en linzen kent niet iedereen de weg maar dat hoeft ook niet. Er is veel voeding die een goede portie eiwitten bevatten. Eiwitten zitten natuurlijk in eieren maar bijvoorbeeld ook in kipfilet, rundergehakt, zalm en tonijn. Of plantaardige producten zoals havermout, zonnebloempitten en sojabonen. Geen vervelend lijstje toch? Daarmee kun je -zelfs als keukenkluns-een heerlijke maaltijd mee maken. Vers, gevarieerd maar niet te ingewikkeld.

Gratis registreren bij Klup

Webinar vanBruggenAdviesgroep

Wil  je hier bij zijn? Laat dan alvast je e-mail achter en je ontvangt binnenkort een uitnodiging met meer informatie.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.


Gratis voorbeeld opzegbrief!

Ontvang hem direct in je mailbox

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Vergelijk en bespaar op internet abonnementBespaar op mijn vaste lastenKijk nu of je kunt besparen

Gelden de 3 onderstaande stellingen voor jouw persoonlijke situatie? Dan kom jij in aanmerking voor een Persoonlijke Pensioenuitkering. Laat je gegevens achter en wij helpen je verder!

Voor- en achternaam
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.


Gratis voorbeeld opzegbrief!

Ontvang direct in je mailbox

Bedankt voor het downloaden van de opzegbrief! Binnen enkele minuten ontvang je de opzeg brief in inbox. Niets ontvangen? Check je spam folder.
Oops, er ging iets niet helemaal goed. Probeer het later nog eens

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Wij sturen je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Doe je mee?

Door je aan te melden voor de 14 dagen besparen challenge word je ook direct lid van Platform55.


Door ons uw e-mailadres te verstrekken gaat u akkoord met het ontvangen van e-mails en mededelingen van ons en erkent u dat uw persoonlijke gegevens zullen worden gebruikt in overeenstemming met ons Privacybeleid. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door de link in onze e-mails te volgen.

Bedankt voor het achterlaten van je gegevens.
Binnen enkelen minuten ontvang je de eerste tip van ons!
Oeps dat ging niet helemaal goed. Probeer het nog eens.

Wie is Hallo Roos?

Roos is jouw persoonlijke financiële assistent. Roos kan je helpen met geld besparen zodat jij meer financiële ademruimte hebt en zeker kan zijn dat alles goed zit.

Zelf aan de slag met makkelijke gerechten?

Daar is niets ingewikkelds aan. Dit e-magazine staat vol met heerlijke eiwitrijke recepten. Via onderstaande knop download je de recepten en kun je heerlijk snuffelen door de verrassende menu’s. Hier ga je blij van worden. Smakelijk eten!

Download hier het gratis e-magazineWord lid en ontvang het Klup magazine

Zelf aan de slag met makkelijke recepten?

Daar is niets ingewikkelds aan. Dit e-magazine staat vol met heerlijke eiwitrijke recepten. Vul jij je gegevens in dan bezorgen wij ‘m direct in je mailbox. Kun je straks heerlijk snuffelen door de verrassende menu’s. Hier ga je blij van worden. Smakelijk eten!

Download het gratis e-book!
Deel dit verhaal met vrienden of familie


Gratis voorbeeld opzegbrief!

Ontvang direct in je mailbox

Bedankt voor het downloaden van de opzegbrief! Binnen enkele minuten ontvang je de opzeg brief in inbox. Niets ontvangen? Check je spam folder.
Oops, er ging iets niet helemaal goed. Probeer het later nog eens