Home
>
Studeren na je pensioen, moet je doen!

Studeren na je pensioen, moet je doen!

Deel dit verhaal met vrienden of familie

Studeren nadat je met pensioen gaat. Het lijkt een hele opgave. “En wat heb ik nog aan mijn kennis?” Goede vraag. Een van de meest gehoorde argumenten om niet meer te studeren is dat je de kennis ongebruikt je graf in meeneemt. Maar dat is onzin! Je bent nooit te oud om te leren. Wij geven je 10 hele goede redenen om juist wel weer de schoolbanken in te duiken.

1. Je kunt alsnog je droom doen uitkomen

Heb je altijd al de droom gehad om literatuurwetenschappen te studeren, maar moest je van je ouders voor economie kiezen? Of misschien wilde je Portugees leren, maar was er nooit tijd over naast je werk, de kinderen en het huishouden. Nu is je kans! Tijd is niet meer een probleemfactor bij het waarmaken van je dromen.

2. Een gevoel van voldoening

Je kunt enorm trots zijn op jezelf als je je inschrijft voor een studie, naar college’s gaat en wanneer je je diploma behaalt. Een studie van begin tot eind afronden is niet niks. Dit geeft je een enorm positief gevoel over jezelf en zorgt voor positieve gedachten.

3. Persoonlijke groei

Mensen vinden het fijn om zich te blijven ontwikkelen. Leren is nu eenmaal leuk. En hoe meer je leert, des te meer je bij wilt leren. Je kunt je volledig in een onderwerp verdiepen met ongeremd enthousiasme.

4. Je kennis inzetten

Wie zegt dat je de geleerde kennis niet kunt inzetten als je al met pensioen bent? Ook zonder baan kun je jouw expertise gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld een trip naar Rome organiseren om je kennis van kunstgeschiedenis te delen of je kunt wat je geleerd hebt over literatuur gebruiken voor een boekenclub.

5. Je houdt je hersenen jong

Het is goed voor je om je hersenen te gebruiken en te blijven trainen. Door nieuwe dingen te leren, houd je je hersenen in topconditie.

6. Als dagbesteding

Door te studeren, heb je minder moeite met het zogenaamde ‘zwarte pensioensgat’ dat veel mensen ervaren. Omdat je naar colleges gaat en tijd moet steken in zelfstudie, zul je je zeker niet snel vervelen.

7. Je blijft in een ritme

Na het pensioen valt regelmaat weg, waardoor je al snel de dagen en weken in elkaar ziet overvloeien. Een studie kan je daarbij helpen. Je moet op tijd opstaan om te studeren en je moet op tijd naar bed om morgenochtend weer fris in de collegebanken te zitten.

8. Goed voor je sociale leven

Je leert enorm veel mensen kennen die precies dezelfde interesses hebben als jij. De jonge mensen houden je hip en met de oudere medestudenten kun je af en toe heerlijk zeuren over die jonge studenten om je heen.

Er is geen houdbaarheidsdatum wanneer het om studeren gaat. En het fijne is, er is geen druk meer zoals vroeger. Je zit daar niet om je papiertje te halen, maar omdat je het heerlijk vindt om te studeren. Dus terwijl je medestudenten ijverig aantekeningen maken, kun jij genieten van de verhalen die je hoort.

Gratis registreren bij Klup

Webinar vanBruggenAdviesgroep

Wil  je hier bij zijn? Laat dan alvast je e-mail achter en je ontvangt binnenkort een uitnodiging met meer informatie.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.


Gratis voorbeeld opzegbrief!

Ontvang hem direct in je mailbox

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Vergelijk en bespaar op internet abonnementBespaar op mijn vaste lastenKijk nu of je kunt besparen

Gelden de 3 onderstaande stellingen voor jouw persoonlijke situatie? Dan kom jij in aanmerking voor een Persoonlijke Pensioenuitkering. Laat je gegevens achter en wij helpen je verder!

Voor- en achternaam
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.


Gratis voorbeeld opzegbrief!

Ontvang direct in je mailbox

Bedankt voor het downloaden van de opzegbrief! Binnen enkele minuten ontvang je de opzeg brief in inbox. Niets ontvangen? Check je spam folder.
Oops, er ging iets niet helemaal goed. Probeer het later nog eens

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Wij sturen je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Doe je mee?

Door je aan te melden voor de 14 dagen besparen challenge word je ook direct lid van Platform55.


Door ons uw e-mailadres te verstrekken gaat u akkoord met het ontvangen van e-mails en mededelingen van ons en erkent u dat uw persoonlijke gegevens zullen worden gebruikt in overeenstemming met ons Privacybeleid. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door de link in onze e-mails te volgen.

Bedankt voor het achterlaten van je gegevens.
Binnen enkelen minuten ontvang je de eerste tip van ons!
Oeps dat ging niet helemaal goed. Probeer het nog eens.

Wie is Hallo Roos?

Roos is jouw persoonlijke financiële assistent. Roos kan je helpen met geld besparen zodat jij meer financiële ademruimte hebt en zeker kan zijn dat alles goed zit.

Zelf aan de slag met makkelijke gerechten?

Daar is niets ingewikkelds aan. Dit e-magazine staat vol met heerlijke eiwitrijke recepten. Via onderstaande knop download je de recepten en kun je heerlijk snuffelen door de verrassende menu’s. Hier ga je blij van worden. Smakelijk eten!

Download hier het gratis e-magazineWord lid en ontvang het Klup magazine

Zelf aan de slag met makkelijke recepten?

Daar is niets ingewikkelds aan. Dit e-magazine staat vol met heerlijke eiwitrijke recepten. Vul jij je gegevens in dan bezorgen wij ‘m direct in je mailbox. Kun je straks heerlijk snuffelen door de verrassende menu’s. Hier ga je blij van worden. Smakelijk eten!

Download het gratis e-book!
Deel dit verhaal met vrienden of familie


Gratis voorbeeld opzegbrief!

Ontvang direct in je mailbox

Bedankt voor het downloaden van de opzegbrief! Binnen enkele minuten ontvang je de opzeg brief in inbox. Niets ontvangen? Check je spam folder.
Oops, er ging iets niet helemaal goed. Probeer het later nog eens