Home
>
Stap je op de e-bike? Let dan op deze 9 punten

Stap je op de e-bike? Let dan op deze 9 punten

Deel dit verhaal met vrienden of familie

Maak een proefrit

Kies met zorg je e-bike uit en maak op verschillende fietsen een proefrit. Als een fiets goed bij je lichaamsbouw en lengte past kun je waarschijnlijk veel beter met de fiets overweg. En elke fiets zit net anders en beweegst verschillende. Denk aan elektrische fietsen met de accu op het frame of onder de bagagedrager. 

De juiste zadelhoogte

Het is een kleine moeite maar een groot verschil. De zadelhoogte aanpassen voorkomt valpartijen bij stilstand. Als beide voeten de grond kunnen raken is de hoogte goed. Zorg dat je bij het raken van de grond voldoende tegenkracht kan geven. Alleen dan kun je stabiliteit creeëren. 

Net even anders opstappen

Voorkom deze beginnersfout. Een e-bike is zwaarder dan een gewone fiets en dat betekent dat op -en afstappen wat meer van je vergt dan bij een gewone fiets. Zet de e-bike ook nog niet aan als je wegrijdt. Of zorg ervoor dat de fiets op de laagste stand staat. Anders kan de fiets je onderuit trekken.

Rustig aan met de snelheid

Andere weggebruikers schatten je snelheid vaak lager in dan wanneer jij op de hoogte stand fietst. Zeker bij zijstraatjes, rotondes en kruisingen is het verstandig rustig aan te doen. Zo voorkom je ongelukken voor je jezelf en andere. 

Mooie routes

Grote kans dat je met die nieuwe elektrische fiets ook wat langere tochten gaat maken. Dan is een goede fietsnavigatie-app een uitkomst. Met een smartphonehouder op je stuur maak je met apps van bijvoorbeeld ANWB, FietsKnoop of Route.nl de mooiste tochten. 

Eerst opladen

Het is even wennen dat je ook aan de accu moet denken. Die laad je natuurlijk op voordat je vertrekt, maar neem als je een tocht maakt ook je eigen lader mee. Bij veel terrassen of toeristische punten vind je oplaadpunten voor jouw e-bikes. Zo kan jou fiets bijtanken, terwijl jij van de appeltaart geniet.  

Wel een helm of niet?

We zien ze op scooters en op e-bikes met kentekens, ook wel fastbikes genoemd.  Maar of je nou op de e-bike of gewone fiets stapt, een helm is geen gek idee en voorkomt hersenletsel bij een valpartij. Het is niet verplicht, maar dus wel verstandig dus denk er eens over na. Let op, een helm biedt pas echt bescherming als deze goed is afgesteld. 

Licht aan en gaan

Zorg ook voor extra verlichting of reflectoren. Niet alleen ‘s winters maar ook ‘s zomers kunnen bosachtige wegen donker zijn. De standaard verlichting is vaak genoeg, maar een extra reflector biedt net wat meer veiligheid. 

Goed verzekerd

Na al die mooie ritten, kan je die e-bike niet meer wegdenken uit jouw schuur. Maar zorg ervoor dat je hem goed verzekerd om ook zorgeloos te kunnen genieten als je er niet mee op pad bent. Een goed slot is het halve werk, maar een verzekering geeft je de ruimte om een nieuwe aan te kunnen schaffen als er toch iemand met jou fiets vandoor gaat. 

Ben je benieuwd naar wat een verzekering kost? Kijk dan eens op QoverMe. Daarnaast krijg jij speciaal als Platform55 bezoeker nu 15% korting op een verzekering met de kortingcode KLUP.

Veel fietsplezier!

Gratis registreren bij Klup

Webinar vanBruggenAdviesgroep

Wil  je hier bij zijn? Laat dan alvast je e-mail achter en je ontvangt binnenkort een uitnodiging met meer informatie.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.


Gratis voorbeeld opzegbrief!

Ontvang hem direct in je mailbox

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Vergelijk en bespaar op internet abonnementBespaar op mijn vaste lastenKijk nu of je kunt besparen

Gelden de 3 onderstaande stellingen voor jouw persoonlijke situatie? Dan kom jij in aanmerking voor een Persoonlijke Pensioenuitkering. Laat je gegevens achter en wij helpen je verder!

Voor- en achternaam
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.


Gratis voorbeeld opzegbrief!

Ontvang direct in je mailbox

Bedankt voor het downloaden van de opzegbrief! Binnen enkele minuten ontvang je de opzeg brief in inbox. Niets ontvangen? Check je spam folder.
Oops, er ging iets niet helemaal goed. Probeer het later nog eens

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Wij sturen je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Doe je mee?

Door je aan te melden voor de 14 dagen besparen challenge word je ook direct lid van Platform55.


Door ons uw e-mailadres te verstrekken gaat u akkoord met het ontvangen van e-mails en mededelingen van ons en erkent u dat uw persoonlijke gegevens zullen worden gebruikt in overeenstemming met ons Privacybeleid. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door de link in onze e-mails te volgen.

Bedankt voor het achterlaten van je gegevens.
Binnen enkelen minuten ontvang je de eerste tip van ons!
Oeps dat ging niet helemaal goed. Probeer het nog eens.

Wie is Hallo Roos?

Roos is jouw persoonlijke financiële assistent. Roos kan je helpen met geld besparen zodat jij meer financiële ademruimte hebt en zeker kan zijn dat alles goed zit.

Zelf aan de slag met makkelijke gerechten?

Daar is niets ingewikkelds aan. Dit e-magazine staat vol met heerlijke eiwitrijke recepten. Via onderstaande knop download je de recepten en kun je heerlijk snuffelen door de verrassende menu’s. Hier ga je blij van worden. Smakelijk eten!

Download hier het gratis e-magazineWord lid en ontvang het Klup magazine

Zelf aan de slag met makkelijke recepten?

Daar is niets ingewikkelds aan. Dit e-magazine staat vol met heerlijke eiwitrijke recepten. Vul jij je gegevens in dan bezorgen wij ‘m direct in je mailbox. Kun je straks heerlijk snuffelen door de verrassende menu’s. Hier ga je blij van worden. Smakelijk eten!

Download het gratis e-book!
Deel dit verhaal met vrienden of familie


Gratis voorbeeld opzegbrief!

Ontvang direct in je mailbox

Bedankt voor het downloaden van de opzegbrief! Binnen enkele minuten ontvang je de opzeg brief in inbox. Niets ontvangen? Check je spam folder.
Oops, er ging iets niet helemaal goed. Probeer het later nog eens