Home
>
Op avontuur in je eigen buurt met geocaching

Op avontuur in je eigen buurt met geocaching

Deel dit verhaal met vrienden of familie

Geo-wat? Misschien heb je nog nooit van geocaching gehoord. Dat is ook niet gek, want het is een hobby die pas in de tijd van smartphones enorm aan populariteit heeft gewonnen. Het is eigenlijk schatzoeken, maar dan in de 21ste eeuw. Geocaching is een populaire speurtocht waarbij je op basis van coördinaten op zoek gaat naar een schat. Een GPS of je smartphone dient hierbij als schatkaart.   

Zo speel je het spel

Via een geocaching app of website zoek je op de kaart naar caches, oftewel schatten. Met de coördinaten ga je op pad en speur je naar de vindplaats. De schat kan overal verborgen zijn: onder een struik, in een holle boom, onder een bankje of achter een prullenbak. En maak je geen zorgen, je hoeft niet aan de slag met een zware schep. De afspraak is dat de schat altijd op het oppervlak en bovengronds moet zijn verstopt. 

Heb je de cache gevonden? Goed gedaan! In het doosje van de schat zit een logboek, waarin je je naam kunt schrijven als bewijs dat je de schat hebt gevonden. Je verstopt de cache vervolgens weer, zodat anderen ook de kans krijgen hem te vinden. Online kun je de schat registreren en bijhouden wat je al hebt gevonden.  

De schat verstoppen

Ben je al een tijdje fanatiek bezig met geocaching en heb je ten minste 25 schatten gevonden? Dan is het misschien wel tijd om zelf een schat te verstoppen. Daag jezelf uit en ga op zoek naar een bijzondere verstopplek. Hoe creatiever, hoe moeilijker en uitdagender je het voor anderen maakt!

De schat kan uit van alles bestaan, je mag zelf kiezen wat je erin stopt. Denk aan landkaarten, boeken, spelletjes, toegangskaarten, oude munten… Je mag het zelf bepalen, maar verzin iets dat je zelf ook graag had gevonden. Een schat in het doosje stoppen hoeft echter niet, want uiteindelijk gaat het voor veel mensen vooral om de eer om in het logboek te komen staan.

Waarom geocaching zo leuk is

Wat is er zo leuk aan geocaching? Het geeft een nieuwe dimensie aan het wandelen. Als je datzelfde rondje lopen saai begint te vinden, geeft het schatzoeken een nieuw doel en een welkome uitdaging. Je bent op zoek naar iets onbekends en voelt de voldoening wanneer je de schat hebt gevonden. Geocaching is een avontuur, waarvan je niet weet waar het je naartoe leidt. 

Daarnaast heeft het nog veel meer voordelen. Je bent in de natuur en ademt de gezonde buitenlucht in. Het houdt je in beweging, of je nu lopend of op de fiets op zoek gaat. Het kan zelfs worden gezien als duursport, omdat je langere tijd fysieke inspanning levert. En niet alleen je lichaam, maar ook je hersenen worden gestimuleerd. In het interview met Erik Scherder (link naar artikel) kun je lezen hoe belangrijk het is om spellen te spelen om je hersenen jong te houden.

Voor alle niveaus

Geocaching is voor iedereen. Is de schat moeilijk te vinden? Gelukkig wordt er vaak een hint gegeven. Wil je nog meer uitdaging? Er zijn ook multi-caches waarbij je vragen en opdrachten moet doen om de schat te vinden. Voor ieder is er een niveau te vinden dat past en uitdaging biedt.

Er is geen tijdslimiet, dus je kunt zelf kiezen hoeveel vaart je maakt. Heb je de tijd, dan kun je er een rustige wandeling van maken en genieten van de natuur om je heen. Wil je juist jezelf uitdagen op sportief vlak? Dan kun je ervoor kiezen om de fiets te pakken of op een hardlooptempo naar de schat toe te gaan.

Schatzoeken alleen voor kinderen?

Zeker niet! Schatzoeken is uitdagend voor elke leeftijd. Je hebt er niets voor nodig, alleen je GPS of smartphone. Registreer je op een van de geocaching websites, zoals geocaching.nl, en ga vandaag nog op pad. Succes!

Gratis registreren bij Klup

Webinar vanBruggenAdviesgroep

Wil  je hier bij zijn? Laat dan alvast je e-mail achter en je ontvangt binnenkort een uitnodiging met meer informatie.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.


Gratis voorbeeld opzegbrief!

Ontvang hem direct in je mailbox

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Vergelijk en bespaar op internet abonnementBespaar op mijn vaste lastenKijk nu of je kunt besparen

Gelden de 3 onderstaande stellingen voor jouw persoonlijke situatie? Dan kom jij in aanmerking voor een Persoonlijke Pensioenuitkering. Laat je gegevens achter en wij helpen je verder!

Voor- en achternaam
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.


Gratis voorbeeld opzegbrief!

Ontvang direct in je mailbox

Bedankt voor het downloaden van de opzegbrief! Binnen enkele minuten ontvang je de opzeg brief in inbox. Niets ontvangen? Check je spam folder.
Oops, er ging iets niet helemaal goed. Probeer het later nog eens

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Wij sturen je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Doe je mee?

Door je aan te melden voor de 14 dagen besparen challenge word je ook direct lid van Platform55.


Door ons uw e-mailadres te verstrekken gaat u akkoord met het ontvangen van e-mails en mededelingen van ons en erkent u dat uw persoonlijke gegevens zullen worden gebruikt in overeenstemming met ons Privacybeleid. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door de link in onze e-mails te volgen.

Bedankt voor het achterlaten van je gegevens.
Binnen enkelen minuten ontvang je de eerste tip van ons!
Oeps dat ging niet helemaal goed. Probeer het nog eens.

Wie is Hallo Roos?

Roos is jouw persoonlijke financiële assistent. Roos kan je helpen met geld besparen zodat jij meer financiële ademruimte hebt en zeker kan zijn dat alles goed zit.

Zelf aan de slag met makkelijke gerechten?

Daar is niets ingewikkelds aan. Dit e-magazine staat vol met heerlijke eiwitrijke recepten. Via onderstaande knop download je de recepten en kun je heerlijk snuffelen door de verrassende menu’s. Hier ga je blij van worden. Smakelijk eten!

Download hier het gratis e-magazineWord lid en ontvang het Klup magazine

Zelf aan de slag met makkelijke recepten?

Daar is niets ingewikkelds aan. Dit e-magazine staat vol met heerlijke eiwitrijke recepten. Vul jij je gegevens in dan bezorgen wij ‘m direct in je mailbox. Kun je straks heerlijk snuffelen door de verrassende menu’s. Hier ga je blij van worden. Smakelijk eten!

Download het gratis e-book!
Deel dit verhaal met vrienden of familie


Gratis voorbeeld opzegbrief!

Ontvang direct in je mailbox

Bedankt voor het downloaden van de opzegbrief! Binnen enkele minuten ontvang je de opzeg brief in inbox. Niets ontvangen? Check je spam folder.
Oops, er ging iets niet helemaal goed. Probeer het later nog eens