Home
>
Je wilt meer tijd voor leuke dingen, hoe doe je dat met werk?

Je wilt meer tijd voor leuke dingen, hoe doe je dat met werk?

Deel dit verhaal met vrienden of familie

Afgelopen periode ook zo genoten van de extra vrije dagen en al aan het nadenken wat je aankomende tijd nog allemaal voor leuks wilt gaan doen. Heb je voor al die leuke dingen eigenlijk wel tijd? Wil je bijvoorbeeld vaker je kinderen of kleinkinderen zien? Mooie reizen maken zodra het weer kan? Of meer tijd voor je hobby’s?

Er zijn genoeg redenen te bedenken om meertijd vrij te maken.  Maar hoe doe je dat met werk? Door minder te gaan werken verandert je financiële situatie. Denk aan een lager salaris en minder pensioenopbouw. Een optie die niet voor jou is weggelegd? Onderzoek toch eens demogelijkheden. Wij zetten 3 opties voor je op een rij

1. Minder werken en je inkomen aanvullen

Er zijn verschillende opties om minder te werken en niet in televeren op je inkomen. Denk bijvoorbeeld aan deeltijdpensioen. Als je kiestvor deeltijdpensioen, dan ga je minder werken maar vul je jouw inkomen aan meteen deel van je pensioen. Dit kan al vanaf 5 jaar voor je pensioenleeftijd. W weten? Lees dit artikel dat we daar over schreven.

Een andere optie is het aanvullen van je salaris met je eigen financiële middelen die je hebt opgebouwd. Nu de rentes op het spaargeld steeds lager worden en je zelfs mogelijk rente moet gaan betalen, kan het aantrekkelijk zijn om je spaargeld in te zetten. Ook zijn de huizenprijzen de afgelopen jaren flink gestegen en staat de hypotheekrente laag. Het kan daarom interessant zijn om je overwaarde op te nemen als aanvulling op je inkomen. Ook kun je de rente van je hypotheek aanpassen naar de lagere huidige rente, waardoor je lagere maandlasten krijgt. Maar denk ook aan het inzetten van je beleggingen of lijfrentes die binnenkort vrijkomen als aanvulling op je inkomen.

2. Onderzoek of je ZZP’er kan worden

Het kan interessant zijn om ZZP’er te worden in plaats van in loondienst te blijven. Het werk dat je nu doet kun je in veel gevallen ook als ZZP’er doen. Zo kun je de ervaring die je in de afgelopen jaren hebt opgebouwd binnen jouw vakgebied te gelde maken

Hoe werkt dat dan? Vaak zien we dat je voor hetzelfde werk als ZZP’er in minder dagen net zo veel verdient als wanneer je in loondienst bent. Doordat je uurtarief voor als ZZP’er vaak hoger is dan je salaris in loondienst per uur, komt het bedrag dat je als ZZP’er kan verdienen vaak hoger uit dan het salaris wat je nu verdient. Natuurlijk zitten er ook nadelen aan, je werk in de toekomst is een stuk minder zeker, de administratie moet je zelf regelenen moet je zelf pensioen opbouwen.

Maar vergeet niet, je bent dan wel eigen baas en dus flexibel om van opdrachtgever te wisselen. Zo kun je ook nog eens bij andere bedrijven aan de slag. Het is het overwegen dus zeker waard.

3. Gun jezelf rust door een andere stap te zetten in jouw carrière

Heb je het vaak druk op je werk, waardoor je ook in je vrije tijd vaak nog met werk bezig bent ? of heb je nu lichamelijk zwaar werk, waardoor je vaak te moe bent als je uit je werk komt? Het veranderen van baan, zonder minder te werken, kan er dan al voor zorgen dat je meer tijd hebt voor leuke dingen. Bespreek met je werkgever of deze mogelijkheden er zijn, in sommige gevallen kun je dit doen zelfs met salarisbehoud.

We raden je aan om te kijken wat het beste bij jou past, want wat de buurman doet is niet altijd ook verstandig voor jou.  Ga op onderzoek uit, laat je voorlichten door jouw HR afdeling of door een onafhankelijk financieel adviseur.

Gratis registreren bij Klup

Webinar vanBruggenAdviesgroep

Wil  je hier bij zijn? Laat dan alvast je e-mail achter en je ontvangt binnenkort een uitnodiging met meer informatie.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.


Gratis voorbeeld opzegbrief!

Ontvang hem direct in je mailbox

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Vergelijk en bespaar op internet abonnementBespaar op mijn vaste lastenKijk nu of je kunt besparen

Gelden de 3 onderstaande stellingen voor jouw persoonlijke situatie? Dan kom jij in aanmerking voor een Persoonlijke Pensioenuitkering. Laat je gegevens achter en wij helpen je verder!

Voor- en achternaam
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.


Gratis voorbeeld opzegbrief!

Ontvang direct in je mailbox

Bedankt voor het downloaden van de opzegbrief! Binnen enkele minuten ontvang je de opzeg brief in inbox. Niets ontvangen? Check je spam folder.
Oops, er ging iets niet helemaal goed. Probeer het later nog eens

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Wij sturen je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Doe je mee?

Door je aan te melden voor de 14 dagen besparen challenge word je ook direct lid van Platform55.


Door ons uw e-mailadres te verstrekken gaat u akkoord met het ontvangen van e-mails en mededelingen van ons en erkent u dat uw persoonlijke gegevens zullen worden gebruikt in overeenstemming met ons Privacybeleid. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door de link in onze e-mails te volgen.

Bedankt voor het achterlaten van je gegevens.
Binnen enkelen minuten ontvang je de eerste tip van ons!
Oeps dat ging niet helemaal goed. Probeer het nog eens.

Wie is Hallo Roos?

Roos is jouw persoonlijke financiële assistent. Roos kan je helpen met geld besparen zodat jij meer financiële ademruimte hebt en zeker kan zijn dat alles goed zit.

Zelf aan de slag met makkelijke gerechten?

Daar is niets ingewikkelds aan. Dit e-magazine staat vol met heerlijke eiwitrijke recepten. Via onderstaande knop download je de recepten en kun je heerlijk snuffelen door de verrassende menu’s. Hier ga je blij van worden. Smakelijk eten!

Download hier het gratis e-magazineWord lid en ontvang het Klup magazine

Zelf aan de slag met makkelijke recepten?

Daar is niets ingewikkelds aan. Dit e-magazine staat vol met heerlijke eiwitrijke recepten. Vul jij je gegevens in dan bezorgen wij ‘m direct in je mailbox. Kun je straks heerlijk snuffelen door de verrassende menu’s. Hier ga je blij van worden. Smakelijk eten!

Download het gratis e-book!
Deel dit verhaal met vrienden of familie


Gratis voorbeeld opzegbrief!

Ontvang direct in je mailbox

Bedankt voor het downloaden van de opzegbrief! Binnen enkele minuten ontvang je de opzeg brief in inbox. Niets ontvangen? Check je spam folder.
Oops, er ging iets niet helemaal goed. Probeer het later nog eens