Home
>
Interview met Anke waarin zij vertelt over haar ervaring met Klup

Interview met Anke waarin zij vertelt over haar ervaring met Klup

Deel dit verhaal met vrienden of familie

Als Anke in 2017 haar broer en zus opzoekt in Amsterdam, valt ze voor deze stad. Maar hoe bouw je na een afwezigheid van veertig jaar weer een (sociaal) leven op in een stad waar je buiten je familie nauwelijks iemand kent? Pragmatisch en optimistisch als ze is, surft ze naar Google en typt: Hoe maak ik vrienden?

Een nieuwe start

Vanuit de Spaanse hoofdstad proberen Anke en haar man de broodfabriek aan de andere kant van de oceaan draaiende te houden. Het blijkt een welhaast onmogelijke opgave. Sinds hun vlucht uit Caracas is de inflatie van het land met meer dan 1000 procent gestegen en de werkloosheid vervijfvoudigd. Mede door de stress die hiermee gepaard gaat strandt het huwelijk. Haar ex-man keert terug naar Venezuela, haar kinderen zijn inmiddels de deur uit en Anke is met pensioen. Wat nu?

Als Anke in 2017 haar broer en zus opzoekt in Amsterdam, valt ze voor deze stad. Ze besluit een tijdje proef te wonen in een appartementje in de rustige Rivierenbuurt. Maar hoe bouw je na een afwezigheid van veertig jaar weer een (sociaal) leven op in een stad waar je buiten je familie nauwelijks iemand kent? Pragmatisch en optimistisch als ze is, surft ze naar Google en typt: Hoe maak ik vrienden?

Klup als katalysator 

Al snel stuit ze op de Klup-app en ziet dat er een borrel is georganiseerd bij een café de Ysbreecker. Het blijkt bij haar om de hoek. Vlak voor ze de deur uit wil stappen begint ze in de gang te twijfelen: “Ik ken deze mensen helemaal niet.” Maar zo snel als deze gedachte in haar opkwam, komt ze ook tot de conclusie: “Mensen gaan niet vanzelf bij me aanbellen om te vragen of ik vrienden met ze wil worden.” Eenmaal aangekomen bij het café stapt community manager Jaap direct op haar af, het is een voorteken van het warme bad waarin ze terechtkomt. 

Al snel wordt Anke een vast gezicht op de app en is ze als organisator druk in de weer met culturele uitjes. Ze reist met Jaap mee naar beurzen en op zijn sloep ontmoet ze kluppers uit het hele land. “Ook daar hou je een band mee. Telkens als we elkaar zien, hebben we het over die boottocht. Zo ontzettend leuk.”, vertelt ze uitgelaten. “De schroom die ik eerst had, om zomaar met mensen af te spreken die ik nog nooit gezien had, was nergens voor nodig. Ik heb gemerkt dat mensen die op een activiteit of borrel van Klup afkomen, daar zijn om nieuwe mensen te leren kennen of om gewoon een gezellige dag te hebben. Het is heel toegankelijk en de kluppers zijn open.” 

Gevoel van thuis

Inmiddels is Anke helemaal gesetteld in Amsterdam, waar ze als vrijwilliger verbonden is aan tal van culturele organisaties. Ze is dankbaar voor wat de app haar in sociaal opzicht gebracht heeft en is sinds haar terugkomst in 2017 uitgegroeid tot een ware ambassadeur. “Nog steeds spreek ik zowel op de app als daarbuiten regelmatig met andere kluppers af, maar ga ik ook eten met gemixte groepjes van mensen die ik ken van de app maar ook daarbuiten.” Als fervent wandelaar zou ze in de toekomst graag wat langere tochten op de app zetten, maar wees gewaarschuwd: “Ze moeten dan wel een beetje doorlopen!''

Gratis registreren bij Klup

Webinar vanBruggenAdviesgroep

Wil  je hier bij zijn? Laat dan alvast je e-mail achter en je ontvangt binnenkort een uitnodiging met meer informatie.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.


Gratis voorbeeld opzegbrief!

Ontvang hem direct in je mailbox

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Vergelijk en bespaar op internet abonnementBespaar op mijn vaste lastenKijk nu of je kunt besparen

Gelden de 3 onderstaande stellingen voor jouw persoonlijke situatie? Dan kom jij in aanmerking voor een Persoonlijke Pensioenuitkering. Laat je gegevens achter en wij helpen je verder!

Voor- en achternaam
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.


Gratis voorbeeld opzegbrief!

Ontvang direct in je mailbox

Bedankt voor het downloaden van de opzegbrief! Binnen enkele minuten ontvang je de opzeg brief in inbox. Niets ontvangen? Check je spam folder.
Oops, er ging iets niet helemaal goed. Probeer het later nog eens

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Wij sturen je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Doe je mee?

Door je aan te melden voor de 14 dagen besparen challenge word je ook direct lid van Platform55.


Door ons uw e-mailadres te verstrekken gaat u akkoord met het ontvangen van e-mails en mededelingen van ons en erkent u dat uw persoonlijke gegevens zullen worden gebruikt in overeenstemming met ons Privacybeleid. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door de link in onze e-mails te volgen.

Bedankt voor het achterlaten van je gegevens.
Binnen enkelen minuten ontvang je de eerste tip van ons!
Oeps dat ging niet helemaal goed. Probeer het nog eens.

Wie is Hallo Roos?

Roos is jouw persoonlijke financiële assistent. Roos kan je helpen met geld besparen zodat jij meer financiële ademruimte hebt en zeker kan zijn dat alles goed zit.

Zelf aan de slag met makkelijke gerechten?

Daar is niets ingewikkelds aan. Dit e-magazine staat vol met heerlijke eiwitrijke recepten. Via onderstaande knop download je de recepten en kun je heerlijk snuffelen door de verrassende menu’s. Hier ga je blij van worden. Smakelijk eten!

Download hier het gratis e-magazineWord lid en ontvang het Klup magazine

Zelf aan de slag met makkelijke recepten?

Daar is niets ingewikkelds aan. Dit e-magazine staat vol met heerlijke eiwitrijke recepten. Vul jij je gegevens in dan bezorgen wij ‘m direct in je mailbox. Kun je straks heerlijk snuffelen door de verrassende menu’s. Hier ga je blij van worden. Smakelijk eten!

Download het gratis e-book!
Deel dit verhaal met vrienden of familie


Gratis voorbeeld opzegbrief!

Ontvang direct in je mailbox

Bedankt voor het downloaden van de opzegbrief! Binnen enkele minuten ontvang je de opzeg brief in inbox. Niets ontvangen? Check je spam folder.
Oops, er ging iets niet helemaal goed. Probeer het later nog eens