Home
>
Heb je geld bespaard tijdens Corona? 4 tips om dit vol te houden

Heb je geld bespaard tijdens Corona? 4 tips om dit vol te houden

Deel dit verhaal met vrienden of familie

Heb je afgelopen jaar ook meer bespaard dan normaal? Je bent niet de enige. Volgens De Nederlandsche Bank (DNB) hebben wij Nederlanders afgelopen jaar zo’n 42 miljard euro meer gespaard. De simpele reden? Door alle maatregelen ging een groot gedeelte van onze maatschappij op slot. Daarom gaven we minder uit aan winkelen, uitjes en horeca. Dat geld bleef grotendeels op onze bank- en spaarrekeningen staan. 

Dat geldt natuurlijk niet voor iedereen. Bij veel mensen zijn inkomsten (deels) weggevallen tijdens de crisis. Dat getal weegt blijkbaar niet op tegen de huishoudens waar het inkomen onveranderd is gebleven. Die konden vervolgens extra sparen.

Hoe houd je gezond (be-)spaargedrag vast na corona? We geven 4 tips.

1. Meten is weten

Weet je eigenlijk waar je geld naartoe gaat? Dat is een goede stap om mee te beginnen. Creëer een overzicht van je complete financiële situatie. Zo zie je precies wat er maandelijks binnenkomt en wat je uitgeeft. Handig. En niet alleen omdat je weet wat je overhoudt. Je ziet misschien ook gelijk waar je op kan besparen.

Je kan dit overzicht natuurlijk op papier zetten. Of in een spreadsheet-programma zoals Excel of Numbers. Maar er zijn ook allemaal handige online hulpmiddelen die je hierbij kunnen helpen. Het ‘Persoonlijk Budgetadvies’ van Nibud bijvoorbeeld.  

Tip: heb je eenmaal zo’n overzicht gemaakt? Dan is het een kleine moeite om dit maandelijks bij te houden.

2. Betaal eerst jezelf

Heb je een specifiek bedrag dat je maandelijks wilt (be)sparen in je hoofd? Super. Schrijf dit bedrag dan over naar je spaarrekening. Het liefst direct nadat je je inkomen binnen hebt. Zo voorkom je dat je het aan het einde van de maand alsnog hebt uitgegeven.  

Tip: stel een automatische maandelijkse overschrijving in. De meeste bankapps hebben dit als functie.  

Tip: spaar je voor een vakantie of nieuwe televisie? In je bankapp kan je mogelijk een spaardoel aanmaken. Zo kan je voor ieder doel een apart potje maken. Én je ziet direct hoe ver je al bent met sparen.

3. Ga voor huismerken in plaats van A-merken

Ben je bewust wat je allemaal koopt? Boodschappen doen is voor veel mensen een automatisme geworden. We pakken vaak de producten die we al jarenlang kopen. Kijk eens naar een goedkoper alternatief. De huismerken van supermarkten zijn de afgelopen jaren een stuk beter geworden. Ze doen vaak niet meer onder voor de A-merkvarianten. Zo kan je gemakkelijk én snel geld besparen.  

Tip: sta de volgende keer als je boodschappen doet stil bij wat je koopt. Probeer eens het goedkopere huismerk.  

4. Bespaar op je abonnementen

Twee op de vijf mensen weten niet precies hoeveel ze maandelijks uitgeven aan abonnementen. Dat blijkt uit onderzoek van Radar. We hebben gemiddeld ook steeds meer abonnementen op onze naam staan. Helemaal sinds de komst van bijvoorbeeld streaming diensten. Zet deze abonnementen op een rij of raadpleeg je financiële overzicht. Heb je abonnementen die niet écht nodig zijn? Zeg die dan direct op (als dat kosteloos kan).  

Je hebt waarschijnlijk al vaker gehoord dat jaarlijks overstappen van je energieleverancier of zorgverzekering loont. Kijk ook eens naar je abonnement voor internet, televisie en bellen. Loopt die binnenkort af? Dan kan je misschien verlengen met korting of overstappen naar een andere provider.  

Tip: maak een overzicht van je abonnementen en de looptijd. Zo ben je er tijdig bij om op te zeggen of verlengen met korting.

Bespaar niet op alles

Dit zijn een aantal eenvoudige stappen om beter inzicht te krijgen. Én (kleine) besparingen te maken. We vinden dat het leven natuurlijk ook leuk moet blijven. We raden dus af om op alles te besparen. Bepaal voor jezelf waar je écht graag geld aan uitgeeft.

Gratis registreren bij Klup

Webinar vanBruggenAdviesgroep

Wil  je hier bij zijn? Laat dan alvast je e-mail achter en je ontvangt binnenkort een uitnodiging met meer informatie.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.


Gratis voorbeeld opzegbrief!

Ontvang hem direct in je mailbox

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Vergelijk en bespaar op internet abonnementBespaar op mijn vaste lastenKijk nu of je kunt besparen

Gelden de 3 onderstaande stellingen voor jouw persoonlijke situatie? Dan kom jij in aanmerking voor een Persoonlijke Pensioenuitkering. Laat je gegevens achter en wij helpen je verder!

Voor- en achternaam
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.


Gratis voorbeeld opzegbrief!

Ontvang direct in je mailbox

Bedankt voor het downloaden van de opzegbrief! Binnen enkele minuten ontvang je de opzeg brief in inbox. Niets ontvangen? Check je spam folder.
Oops, er ging iets niet helemaal goed. Probeer het later nog eens

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Wij sturen je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Doe je mee?

Door je aan te melden voor de 14 dagen besparen challenge word je ook direct lid van Platform55.


Door ons uw e-mailadres te verstrekken gaat u akkoord met het ontvangen van e-mails en mededelingen van ons en erkent u dat uw persoonlijke gegevens zullen worden gebruikt in overeenstemming met ons Privacybeleid. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door de link in onze e-mails te volgen.

Bedankt voor het achterlaten van je gegevens.
Binnen enkelen minuten ontvang je de eerste tip van ons!
Oeps dat ging niet helemaal goed. Probeer het nog eens.

Wie is Hallo Roos?

Roos is jouw persoonlijke financiële assistent. Roos kan je helpen met geld besparen zodat jij meer financiële ademruimte hebt en zeker kan zijn dat alles goed zit.

Zelf aan de slag met makkelijke gerechten?

Daar is niets ingewikkelds aan. Dit e-magazine staat vol met heerlijke eiwitrijke recepten. Via onderstaande knop download je de recepten en kun je heerlijk snuffelen door de verrassende menu’s. Hier ga je blij van worden. Smakelijk eten!

Download hier het gratis e-magazineWord lid en ontvang het Klup magazine

Zelf aan de slag met makkelijke recepten?

Daar is niets ingewikkelds aan. Dit e-magazine staat vol met heerlijke eiwitrijke recepten. Vul jij je gegevens in dan bezorgen wij ‘m direct in je mailbox. Kun je straks heerlijk snuffelen door de verrassende menu’s. Hier ga je blij van worden. Smakelijk eten!

Download het gratis e-book!
Deel dit verhaal met vrienden of familie


Gratis voorbeeld opzegbrief!

Ontvang direct in je mailbox

Bedankt voor het downloaden van de opzegbrief! Binnen enkele minuten ontvang je de opzeg brief in inbox. Niets ontvangen? Check je spam folder.
Oops, er ging iets niet helemaal goed. Probeer het later nog eens