Home
>
Happy Holidays: corona-proof ideeën voor de feestdagen

Happy Holidays: corona-proof ideeën voor de feestdagen

Deel dit verhaal met vrienden of familie

Er is de afgelopen dagen al flink wat rondgebeld en ge-whatsappt: wat gaan we doen met de feestdagen? Zoals het er nu naar uitziet mogen we ook met kerst maar drie volwassenen thuis ontvangen, voor de meeste families betekent dat dat kerst dit jaar niet met z’n allen gevierd kan worden. Hoe maken we er toch nog iets gezelligs van?

Beter een goeie buur dan een ver familielid

Kijk eens om je heen: zijn er misschien mensen in je buurt die in hetzelfde schuitje zitten en hun kinderen niet op bezoek krijgen of niet bij familie langs gaan? Je mag tot drie mensen thuis ontvangen, dus maak er een burendiner van! Iedereen kan een gerecht of een fles wijn meebrengen, en als je een extra lange plank (of deur) op tafel legt, is die 1,5 meter afstand houden ook geen probleem. Toch liever geen ‘vreemden’ in je huis? Doe het dan buiten: zet een vuurkorf in de tuin, maak glühwein en zet kerstmuziek op. Met een muts en warme handschoenen is het bij het vuur prima uit te houden.

Kerst in de buitenlucht

Een alternatief voor een kerstdiner bij iemand binnen is een lekkere wandeling in de natuur. Maar maak er dan een echt feestelijke wandeling van: neem koffie of thee (of glühwein!) in thermoskannen en een kerststol in plakjes mee, of een trommel kerstkransjes. En stop meteen een gezellig kersttafelkleed in je tas. Spreek met vrienden of familie (niet teveel natuurlijk) een beginpunt voor een wandeling af, zoek halverwege de wandeling een picknicktafel op en tover het kerstkleed en het eten en drinken tevoorschijn. Merry christmas!

Digitaal diner

Toch liever wel met de hele familie aan tafel, maar dan ieder vanuit z’n eigen huis? Plan dan een digitaal diner. Spreek af dat je allemaal hetzelfde gerecht maakt, en dezelfde wijn drinkt. Dek de tafel mooi en zet een tablet met live verbinding (bijvoorbeeld via Google Meet of Zoom) tegenover je neer, zodat je zelf goed in beeld bent en de anderen (te zien op de tablet) ook echt kan aankijken. Serveer het diner op hetzelfde moment en proost met z’n allen op hoe fijn het is om dit toch samen te kunnen doen.

Hetzelfde kan natuurlijk ook met een borrel, of met een kopje koffie. Stuur iedereen ruim vantevoren een berichtje met een datum en tijdstip, en het liefst vlak ervoor nog een reminder. Spreek een begin- én een eindtijd af, om te voorkomen dat mensen zich ongemakkelijk voelen dat ze als eerste uit het digitale gesprek willen vertrekken. En degenen die de afgelopen maanden geMeet of geZoomd hebben weten: liever te kort dan te lang, dus liever een kwartiertje dan een uur. Het werkt goed als de organisator even een openingswoordje doet, zelfs al is het met je eigen kinderen, vertel waarom je het fijn vindt om elkaar even te zien, hef het glas en geniet!

Tip: verras alle genodigden voor het digitale diner of de borrel een dag ervoor met een thuisbezorgde fles wijn of een fles bubbels - om tijdens je digitale ontmoeting te drinken - voor een extra feestelijk gevoel! Er zijn op internet allerlei bedrijven te vinden die door het hele land aan huis bezorgen.

Support your locals

Misschien is het je gewoonte om ieder jaar zelf te koken met kerst, of oliebollen te bakken met oud en nieuw. Maar dit jaar is toch alles anders, dus waarom het niet een keer over een heel andere boeg gooien? De horeca is nog steeds dicht, maar heel veel restaurants - van lokale eetcafé’s tot sterrenrestaurants - hebben inmiddels mogelijkheden gecreëerd om eten af te halen of thuis te laten bezorgen. Dus ben je alleen, of met minder mensen dan gebruikelijk, overweeg dan eens om zo’n restaurantmaaltijd te eten deze feestdagen. Of bestel fruits de mer voor oud en nieuw. Dek de tafel mooi, poets het bestek en doe alsof je heerlijk in een restaurant zit. Hoef je ook niet met je mondkapje op in de kerstrij te staan bij de supermarkt.

Thuisbios

Je ziet het wel eens in films, of in reclamefolders: families die reuze gezellig in kerstpyjama op de bank zitten en een film kijken. Maar hoe vaak gebeurt dat nou echt? Meestal zijn we te druk met boodschappen doen, of onderweg naar vrienden of familie, of op het laatste moment nog het huis aan het versieren en de tafel aan het dekken omdat de kinderen en kleinkinderen komen. Dus maak gebruik van de vrijgekomen tijd dit jaar, trek je meest comfortabele kloffie aan, zorg voor wat lekkere hapjes, maak een lijstje van films die je wil zien en ga er lekker voor zitten. Zo zijn de feestdagen misschien wel anders, maar wel heel relaxed!

Gratis registreren bij Klup

Webinar vanBruggenAdviesgroep

Wil  je hier bij zijn? Laat dan alvast je e-mail achter en je ontvangt binnenkort een uitnodiging met meer informatie.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.


Gratis voorbeeld opzegbrief!

Ontvang hem direct in je mailbox

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Vergelijk en bespaar op internet abonnementBespaar op mijn vaste lastenKijk nu of je kunt besparen

Gelden de 3 onderstaande stellingen voor jouw persoonlijke situatie? Dan kom jij in aanmerking voor een Persoonlijke Pensioenuitkering. Laat je gegevens achter en wij helpen je verder!

Voor- en achternaam
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.


Gratis voorbeeld opzegbrief!

Ontvang direct in je mailbox

Bedankt voor het downloaden van de opzegbrief! Binnen enkele minuten ontvang je de opzeg brief in inbox. Niets ontvangen? Check je spam folder.
Oops, er ging iets niet helemaal goed. Probeer het later nog eens

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Wij sturen je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Doe je mee?

Door je aan te melden voor de 14 dagen besparen challenge word je ook direct lid van Platform55.


Door ons uw e-mailadres te verstrekken gaat u akkoord met het ontvangen van e-mails en mededelingen van ons en erkent u dat uw persoonlijke gegevens zullen worden gebruikt in overeenstemming met ons Privacybeleid. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door de link in onze e-mails te volgen.

Bedankt voor het achterlaten van je gegevens.
Binnen enkelen minuten ontvang je de eerste tip van ons!
Oeps dat ging niet helemaal goed. Probeer het nog eens.

Wie is Hallo Roos?

Roos is jouw persoonlijke financiële assistent. Roos kan je helpen met geld besparen zodat jij meer financiële ademruimte hebt en zeker kan zijn dat alles goed zit.

Zelf aan de slag met makkelijke gerechten?

Daar is niets ingewikkelds aan. Dit e-magazine staat vol met heerlijke eiwitrijke recepten. Via onderstaande knop download je de recepten en kun je heerlijk snuffelen door de verrassende menu’s. Hier ga je blij van worden. Smakelijk eten!

Download hier het gratis e-magazineWord lid en ontvang het Klup magazine

Zelf aan de slag met makkelijke recepten?

Daar is niets ingewikkelds aan. Dit e-magazine staat vol met heerlijke eiwitrijke recepten. Vul jij je gegevens in dan bezorgen wij ‘m direct in je mailbox. Kun je straks heerlijk snuffelen door de verrassende menu’s. Hier ga je blij van worden. Smakelijk eten!

Download het gratis e-book!
Deel dit verhaal met vrienden of familie


Gratis voorbeeld opzegbrief!

Ontvang direct in je mailbox

Bedankt voor het downloaden van de opzegbrief! Binnen enkele minuten ontvang je de opzeg brief in inbox. Niets ontvangen? Check je spam folder.
Oops, er ging iets niet helemaal goed. Probeer het later nog eens