Home
>
Gekte op de huizenmarkt? 5 tips om tóch je droomhuis te vinden

Gekte op de huizenmarkt? 5 tips om tóch je droomhuis te vinden

Deel dit verhaal met vrienden of familie

Jouw droomhuis gaat aan jouw neus voorbij. Ken je dat gevoel? Of je nu starter of doorstromer bent een huis kopen in de huidige markt lijkt niet voor iedereen weggelegd. Maar wij hebben 5 tips voor je om dit toch dat huis te vinden.

1. Je zoekgebied vergroten

Als je een koophuis in de stad hebt dan is de kans groot dat je overwaarde hebt. Die overwaarde is in de buitengebieden en provincies meer vierkante meters ‘waard’ dan in de stad. Verleg je zoekgebied eens naar een andere regio. Misschien heb je er altijd al wel van gedroomd om een boerderij te hebben en is dit je kans.  

2. Verbouw die ene woning tot jouw droomhuis

Laat jij je afschrikken door die ouderwetse bruine keuken? Of is die groene badkuip voor jou een reden om verder te kijken? Je bent niet de enige. Huizen die helemaal ‘af’ zijn, met een mooie vloer, keuken en badkamer, zijn vaak het meest gewild.  

Wanneer je in staat bent om door het interieur of indeling van het huis heen te kijken, heb je meer kans om je droomhuis te vinden. Sterker nog, je hebt dan de mogelijkheid om je huis helemaal naar je eigen wens te maken. Deze opknappers zijn namelijk niet bij iedereen gewild, maar met een verbouwing kun je er absoluut droomhuis van maken.  

Waar hebben we het dan over? Kijk voor inspiratie eens op deze instagram pagina, waar foto’s worden geplaatst van huizen die een heuse transformatie hebben ondergaan. Ook bij deze optie is het van belang dat je goed uitzoekt en berekent of dit voor jou een optie is.  

3. Maak gebruik van een aankoopmakelaar

We zijn waarschijnlijk niet de eerste die je dit aanraden, maar gebruik maken van een aankoopmakelaar is het overwegen waard. De gekte op de huizenmarkt kan er voor zorgen dat je onder tijdsdruk beslissingen moet maken. Doordat een aankoopmakelaar de markt goed kent, kan hij jou eerder informeren over huizen die in de verkoop komen, hij helpt om geen risico’s over het hoofd te zien en kan een goed advies geven over de aankoopprijs die nodig is om jouw droomhuis te bemachtigen.  

Hoe werkt dat dan? Een aankoopmakelaar kan jou op huizen tippen die in de verkoop komen of gaan komen voor ze op Funda staan. Hij kan helpen met het regelen van de bezichtiging en gaat met je mee op bezichtiging. Zo kan hij jou een goed advies geven over waarde van de woning in de huidige markt. Zo heb jij alle informatie hebt om een goed beslissing te maken.  

4. Misschien is huur zo gek nog niet

Huren is toch duur? Misschien valt het onderaan de streep toch wel mee. Om te beginnen zijn de huurprijzen juist aan het dalen, vooral in de grote steden. Heb je een koophuis? Dan kan het interessant zijn om je huidige woning te verkopen en te gaan huren. Bij huur wordt vaak ook het onderhoud geregeld en  door te verkopen kun je de overwaarde vrij te maken. Dit kun je dan gebruiken als aanvulling op je pensioen of als potje om die langgekoesterde droom van een wereldreis, camper of motor te vervullen. Wij raden je wel aan de financiële en fiscale consequenties hier goed van uit te (laten) zoeken.  

5. Maak van je eigen huis (weer) een droomhuis

Zijn alle bovenstaande tips niets voor jou? Of heb je alles al geprobeerd maar lukt het je echt niet om dat droomhuis te vinden? Dan is er altijd nog de optie om van je eigen huis (weer) een droomhuis te maken.

Een ander behang of een likje verf kan je huis als nieuw doen aanvoelen. Smaakt dit naar meer? Misschien is het ook wel tijd om een nieuwe bank, kast of eettafel te kopen. Je zult je huis niet meer terug herkennen. Inspiratie opdoen? Elke zondag avond kun je kijken naar ‘VT Wonen Weer verliefd op je huis’, waar ze dit alles voor jou voordoen.  

Mis je toch die ene kamer of is dat extra kamertje eigenlijk te klein? Met een verbouwing kan je er voor zorgen dat je huis weer helemaal aan je eisen voldoet. Als je overwaarde hebt, is het vaak een optie om die te gebruiken om de verbouwing te financieren.  

Gratis registreren bij Klup

Webinar vanBruggenAdviesgroep

Wil  je hier bij zijn? Laat dan alvast je e-mail achter en je ontvangt binnenkort een uitnodiging met meer informatie.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.


Gratis voorbeeld opzegbrief!

Ontvang hem direct in je mailbox

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Vergelijk en bespaar op internet abonnementBespaar op mijn vaste lastenKijk nu of je kunt besparen

Gelden de 3 onderstaande stellingen voor jouw persoonlijke situatie? Dan kom jij in aanmerking voor een Persoonlijke Pensioenuitkering. Laat je gegevens achter en wij helpen je verder!

Voor- en achternaam
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.


Gratis voorbeeld opzegbrief!

Ontvang direct in je mailbox

Bedankt voor het downloaden van de opzegbrief! Binnen enkele minuten ontvang je de opzeg brief in inbox. Niets ontvangen? Check je spam folder.
Oops, er ging iets niet helemaal goed. Probeer het later nog eens

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Wij sturen je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Doe je mee?

Door je aan te melden voor de 14 dagen besparen challenge word je ook direct lid van Platform55.


Door ons uw e-mailadres te verstrekken gaat u akkoord met het ontvangen van e-mails en mededelingen van ons en erkent u dat uw persoonlijke gegevens zullen worden gebruikt in overeenstemming met ons Privacybeleid. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door de link in onze e-mails te volgen.

Bedankt voor het achterlaten van je gegevens.
Binnen enkelen minuten ontvang je de eerste tip van ons!
Oeps dat ging niet helemaal goed. Probeer het nog eens.

Wie is Hallo Roos?

Roos is jouw persoonlijke financiële assistent. Roos kan je helpen met geld besparen zodat jij meer financiële ademruimte hebt en zeker kan zijn dat alles goed zit.

Zelf aan de slag met makkelijke gerechten?

Daar is niets ingewikkelds aan. Dit e-magazine staat vol met heerlijke eiwitrijke recepten. Via onderstaande knop download je de recepten en kun je heerlijk snuffelen door de verrassende menu’s. Hier ga je blij van worden. Smakelijk eten!

Download hier het gratis e-magazineWord lid en ontvang het Klup magazine

Zelf aan de slag met makkelijke recepten?

Daar is niets ingewikkelds aan. Dit e-magazine staat vol met heerlijke eiwitrijke recepten. Vul jij je gegevens in dan bezorgen wij ‘m direct in je mailbox. Kun je straks heerlijk snuffelen door de verrassende menu’s. Hier ga je blij van worden. Smakelijk eten!

Download het gratis e-book!
Deel dit verhaal met vrienden of familie


Gratis voorbeeld opzegbrief!

Ontvang direct in je mailbox

Bedankt voor het downloaden van de opzegbrief! Binnen enkele minuten ontvang je de opzeg brief in inbox. Niets ontvangen? Check je spam folder.
Oops, er ging iets niet helemaal goed. Probeer het later nog eens