Home
>
Frank (62) en Lisette (59) verhuisden naar de stad ‘met het oog op de toekomst’

Frank (62) en Lisette (59) verhuisden naar de stad ‘met het oog op de toekomst’

Deel dit verhaal met vrienden of familie

In elk mensenleven komen ze voor; gebeurtenissen met nogal wat impact. Denk bijvoorbeeld aan verhuizen, ziekte, scheiden of stoppen met werken. Vaak veroorzaken ze stress, je leven staat even op z’n kop. Hoe bereid je jezelf daarop voor? Dit keer het verhaal van Frank (62) die samen met zijn Lisette (59) verhuisden naar een nieuwe plek.

Verhuizen met het oog op de toekomst: speelt dat nu al?

“We wonen hier heerlijk, mijn vrouw en ik. Sinds de kinderen de deur uit zijn is het aan de ruime kant maar mij hoor je niet klagen. We hebben nu allebei een extra kamer in gebruik. Daar kan ik muziek maken en rustig werken. Mijn vrouw heeft haar extra kamer omgetoverd tot atelier waar ze al haar schilderspullen lekker kan laten staan. We genieten van deze luxe.

Toch bekruipt ons het gevoel dat we moeten nadenken over de toekomst. Wat als we straks wel gaan opzien tegen het onderhoud van dit grote huis? Of stel dat een van ons slecht ter been wordt?”

Gelijkvloers? Je bent toch niet bejaard?

“Vrienden van ons zijn onlangs naar de stad verhuisd. Een prachtig appartement en dus gelijkvloers. Daar plagen we ze mee want kom op zeg, je bent toch niet bejaard? Maar ergens hebben ze natuurlijk gelijk. Met het oog op de toekomst hebben zij het waarschijnlijk slim gedaan. Mijn vrouw en ik zitten inmiddels in dat denkproces: nu al verhuizen of nog niet?”

Pardon? Fantasieën over een balkon?

“Soms heeft mijn vrouw fantasieën over -je gelooft het niet- een balkon. Vanwege de tijd die het haar zou opleveren als ze niet meer in de tuin hoeft te werken. Dat zette me wel aan het denken; ze is gek op tuinieren maar het wordt langzaam een blok aan haar been. Je bent ook nooit klaar in een tuin. Dat geldt ook voor de klussen in huis zoals een dakgoot of dat eeuwige schilderwerk. Natuurlijk, het hoort er allemaal bij maar als ik eerlijk ben sta ik liever op de golfbaan. Dat is voor mij ontspanning en ik blijf er lekker fit bij.”

Zonder gekheid; een fantastische levensfase

“Ik ben van nature geen twijfelaar maar dit vraagstuk vind ik behoorlijk pittig. We zijn allebei nog gezond en houden van dit huis. Mijn vrouw is daarnaast nogal verknocht aan dit dorp. Zij ziet op tegen een nieuwe omgeving met andere buren en winkels. En dan de toneelclub, ze vreest dat die overal saai zijn behalve hier, haha. Maar zonder gekheid; we zitten in een fantastische levensfase en daar horen dit soort vragen nou eenmaal bij.”  

Reizen, musea en concerten. Dus een tuin valt af.

“Over een paar jaar strijken onze kinderen ergens neer. Dat kan overal zijn, misschien wel in het buitenland. Ik wil niet afhankelijk van ze zijn dus onze beslissing moet daar los van staan. Als we straks allebei stoppen met werken dan willen we reizen maken, musea bezoeken en naar concerten. Dat lijkt me te gek. Dat toekomstplaatje proberen we nu heel concreet te visualiseren. Dat helpt ook in praktische zin. Zo kunnen we die tuin bijvoorbeeld al wegstrepen. 

Gelukkig zijn er ook partijen die ons kunnen helpen. Zodat we afwegen maken die bij deze nieuwe levensfase horen. Daarin zijn we natuurlijk onervaren of ‘groentjes’ zo je wil. Ik laat me graag adviseren.”  

Is dit wat je je afvraagt?

  • Willen we oud worden in deze buurt?
  • Kan ons huis aangepast worden?
  • Willen we in de buurt van de kinderen wonen?
  • Hoe goed is het OV hier eigenlijk?
  • Waar ga ik steeds meer van genieten? (en is dat in de buurt?)

Goed bezig! Dit soort vragen helpen je scherp te krijgen wat je wil.  

Gratis registreren bij Klup

Webinar vanBruggenAdviesgroep

Wil  je hier bij zijn? Laat dan alvast je e-mail achter en je ontvangt binnenkort een uitnodiging met meer informatie.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.


Gratis voorbeeld opzegbrief!

Ontvang hem direct in je mailbox

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Vergelijk en bespaar op internet abonnementBespaar op mijn vaste lastenKijk nu of je kunt besparen

Gelden de 3 onderstaande stellingen voor jouw persoonlijke situatie? Dan kom jij in aanmerking voor een Persoonlijke Pensioenuitkering. Laat je gegevens achter en wij helpen je verder!

Voor- en achternaam
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.


Gratis voorbeeld opzegbrief!

Ontvang direct in je mailbox

Bedankt voor het downloaden van de opzegbrief! Binnen enkele minuten ontvang je de opzeg brief in inbox. Niets ontvangen? Check je spam folder.
Oops, er ging iets niet helemaal goed. Probeer het later nog eens

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Wij sturen je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Doe je mee?

Door je aan te melden voor de 14 dagen besparen challenge word je ook direct lid van Platform55.


Door ons uw e-mailadres te verstrekken gaat u akkoord met het ontvangen van e-mails en mededelingen van ons en erkent u dat uw persoonlijke gegevens zullen worden gebruikt in overeenstemming met ons Privacybeleid. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door de link in onze e-mails te volgen.

Bedankt voor het achterlaten van je gegevens.
Binnen enkelen minuten ontvang je de eerste tip van ons!
Oeps dat ging niet helemaal goed. Probeer het nog eens.

Wie is Hallo Roos?

Roos is jouw persoonlijke financiële assistent. Roos kan je helpen met geld besparen zodat jij meer financiële ademruimte hebt en zeker kan zijn dat alles goed zit.

Zelf aan de slag met makkelijke gerechten?

Daar is niets ingewikkelds aan. Dit e-magazine staat vol met heerlijke eiwitrijke recepten. Via onderstaande knop download je de recepten en kun je heerlijk snuffelen door de verrassende menu’s. Hier ga je blij van worden. Smakelijk eten!

Download hier het gratis e-magazineWord lid en ontvang het Klup magazine

Zelf aan de slag met makkelijke recepten?

Daar is niets ingewikkelds aan. Dit e-magazine staat vol met heerlijke eiwitrijke recepten. Vul jij je gegevens in dan bezorgen wij ‘m direct in je mailbox. Kun je straks heerlijk snuffelen door de verrassende menu’s. Hier ga je blij van worden. Smakelijk eten!

Download het gratis e-book!
Deel dit verhaal met vrienden of familie


Gratis voorbeeld opzegbrief!

Ontvang direct in je mailbox

Bedankt voor het downloaden van de opzegbrief! Binnen enkele minuten ontvang je de opzeg brief in inbox. Niets ontvangen? Check je spam folder.
Oops, er ging iets niet helemaal goed. Probeer het later nog eens