Home
>
De leukste musea om deze herfst te bezoeken

De leukste musea om deze herfst te bezoeken

Deel dit verhaal met vrienden of familie

Wil je weten welke musea open zijn en wat ze voor maatregelen hebben getroffen in verband met het coronavirus? Klik dan hier.

Het is herfst en de natuur kleurt bruin, rood en geel. Tijd om eropuit te gaan. Maar wat moet je doen als het de hele dag regent of koud is? Een museumbezoekje is het perfecte excuus om de deur uit te gaan. Het is heerlijk om kunst te kijken terwijl het buiten regent.

Denk je alle musea al te hebben gezien? Wij hebben een lijstje voor je gemaakt met de leukste musea om deze herfst te bezoeken.  

1. Kröller-Muller Museum, Otterlo

Het Kröller-Muller Museum biedt naast een prachtige collectie moderne kunst ook de op één na grootste Van Gogh-verzameling ter wereld. Het Kröller-Muller Museum is altijd een bijzonder uitstapje, maar al helemaal in de herfst. Dit omdat het museumgebouw wordt omringt door een prachtige beeldentuin. Het landschap van de Hoge Veluwe verandert in de herfst in een kleurrijke bosomgeving. Met je museumkaartje kun je door de tuin, die maar liefst 25 hectare groot is, lopen of fietsen langs de 160 moderne sculpturen. Het Kröller-Muller Museum biedt cultuur en natuur in een dag.

2. Museum Voorlinden, Wassenaar

Museum Voorlinden ligt op een prachtig landgoed in Wassenaar. Het museum bezit een interessante moderne- en hedendaagse kunstcollectie. Veel van de kunstwerken zijn speels en maken je aan het lachen, zoals de bekende Couple under an Umbrella van Ron Mueck. Dit museum is een goede plek om in de herfst te bezoeken. De grote glazen ramen van het museumgebouw zorgen ervoor dat je ook binnen volop van de herfstkleuren kunt genieten, terwijl je door de collectie moderne en hedendaagse kunst door wandelt. En schijnt de zon? Dan kun je na je museumbezoek een wandeling door de duinen van Wassenaar maken. 

Museum Voorlinden,
Foto: Antoine van Kaam

3. Museum Prinsenhof, Delft  

Heb je het Rijksmuseum, Centraal Museum en het Mauritshuis al eens bezocht,  maar wil je wel graag meer leren over de Nederlandse geschiedenis en de Hollandse Meesters? Dan is een uitstapje naar Delft zeker een aanrader. Museum Prinsenhof legt zich toe op de Delftse Meesters, Delfts blauw en Willem van Oranje. Je leert in dit museum niet alleen meer over de Nederlandse geschiedenis, maar komt ook op de locatie waar Willem van Oranje is neergeschoten. De kogelgaten kun je zelfs nog in de muur zien! Het is een heerlijk museum voor een druilerige herfstdag.

4. KattenKabinet, Amsterdam

Even geen zin om over hedendaagse kunst te discussiëren of de geschiedenis te bestuderen? Er zijn ook veel musea in Nederland te vinden over andere onderwerpen. Neem nou het KattenKabinet. Dit museum bevindt zich in een prachtig grachtenpand dat helemaal gevuld is met, je raadt het al, kattenkunst. Alles dat te maken heeft met katten, van beeldhouwwerken tot porselein, vind je hier. Het KattenKabinet is ook leuk om met je kleinkinderen samen te bezoeken. 

5. Cube Design Museum , Kerkrade 

Als je van design houdt, is het Cube Design Museum een echte aanrader. De vaste collectie genaamd ‘Wat is design?’ toont op humoristische wijze de functie van design. De tijdelijke tentoonstellingen nemen je mee naar de toekomst van innovatief design en het museum organiseert veel activiteiten waarin je zelf de kans krijgt te experimenteren.

6. Kasteel de Haar, Haarzuilens

Kasteel de Haar is een van de mooiste kastelen in Nederland. Het terrein bestaat uit het kasteel, een collectie kunstobjecten en het bijbehorende landgoed. In het kasteel lijkt het alsof je even terug in de tijd gaat, terwijl je door de luxueuze kamers dwaalt. Met mooi weer kun je de dag afsluiten met een wandeling over het landgoed, waar je wordt omringd door hoge bomen, verscholen vijvers, bruggetjes en een doolhof.

Kasteel de Haar, Haarzuilens

7. TextielMuseum, Tilburg

Het is altijd leuk om weer een nieuw museum te bezoeken en je te laten verrassen. Wat dacht je van het TextielMuseum? Het museum is gevestigd in een voormalige textielfabriek. Hier kun je terecht voor verschillende tentoonstellingen op het gebied van kunst, design en erfgoed. Leer meer over de textielproductie uit het verleden en bekijk de mooiste hedendaagse creaties. Daarnaast vind je in het museum het TextielLab, waar je over de schouders van kunstenaars, ontwerpers en architecten meekijkt terwijl zij hun creaties maken.

Museumjaarkaart

Helaas hebben musea door bezuinigingen de afgelopen jaren seniorenkortingen afgeschaft. Als je meerdere keren per jaar naar een museum gaat is het erg voordelig om een Museumkaart aan te schaffen. Voor 64,90 euro kun je een heel jaar lang gratis naar alle musea in Nederland. Op het openbaar vervoer er naartoe kun je echter wel korting ontvangen. Op de bus, tram en metro krijg je 34% korting als je boven de 65 bent en met je persoonlijke OV-chipkaart op saldo reist. Dat scheelt toch weer!

Gratis registreren bij Klup

Webinar vanBruggenAdviesgroep

Wil  je hier bij zijn? Laat dan alvast je e-mail achter en je ontvangt binnenkort een uitnodiging met meer informatie.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.


Gratis voorbeeld opzegbrief!

Ontvang hem direct in je mailbox

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Vergelijk en bespaar op internet abonnementBespaar op mijn vaste lastenKijk nu of je kunt besparen

Gelden de 3 onderstaande stellingen voor jouw persoonlijke situatie? Dan kom jij in aanmerking voor een Persoonlijke Pensioenuitkering. Laat je gegevens achter en wij helpen je verder!

Voor- en achternaam
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.


Gratis voorbeeld opzegbrief!

Ontvang direct in je mailbox

Bedankt voor het downloaden van de opzegbrief! Binnen enkele minuten ontvang je de opzeg brief in inbox. Niets ontvangen? Check je spam folder.
Oops, er ging iets niet helemaal goed. Probeer het later nog eens

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Wij sturen je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Doe je mee?

Door je aan te melden voor de 14 dagen besparen challenge word je ook direct lid van Platform55.


Door ons uw e-mailadres te verstrekken gaat u akkoord met het ontvangen van e-mails en mededelingen van ons en erkent u dat uw persoonlijke gegevens zullen worden gebruikt in overeenstemming met ons Privacybeleid. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door de link in onze e-mails te volgen.

Bedankt voor het achterlaten van je gegevens.
Binnen enkelen minuten ontvang je de eerste tip van ons!
Oeps dat ging niet helemaal goed. Probeer het nog eens.

Wie is Hallo Roos?

Roos is jouw persoonlijke financiële assistent. Roos kan je helpen met geld besparen zodat jij meer financiële ademruimte hebt en zeker kan zijn dat alles goed zit.

Zelf aan de slag met makkelijke gerechten?

Daar is niets ingewikkelds aan. Dit e-magazine staat vol met heerlijke eiwitrijke recepten. Via onderstaande knop download je de recepten en kun je heerlijk snuffelen door de verrassende menu’s. Hier ga je blij van worden. Smakelijk eten!

Download hier het gratis e-magazineWord lid en ontvang het Klup magazine

Zelf aan de slag met makkelijke recepten?

Daar is niets ingewikkelds aan. Dit e-magazine staat vol met heerlijke eiwitrijke recepten. Vul jij je gegevens in dan bezorgen wij ‘m direct in je mailbox. Kun je straks heerlijk snuffelen door de verrassende menu’s. Hier ga je blij van worden. Smakelijk eten!

Download het gratis e-book!
Deel dit verhaal met vrienden of familie


Gratis voorbeeld opzegbrief!

Ontvang direct in je mailbox

Bedankt voor het downloaden van de opzegbrief! Binnen enkele minuten ontvang je de opzeg brief in inbox. Niets ontvangen? Check je spam folder.
Oops, er ging iets niet helemaal goed. Probeer het later nog eens