Home
>
We mogen er weer op uit! 6 keer inspiratie voor reizen en dagtrips

We mogen er weer op uit! 6 keer inspiratie voor reizen en dagtrips

Deel dit verhaal met vrienden of familie

Het is zover, tijd om nieuwe plannen te maken! Ben je op zoek naar inspiratie voor je volgende reis of heb je zin in een gezellig dagje uit? In samenwerking met 60plusEndus geven we je zes tips voor binnen- én buitenland. Van een dagwandeling in Lunteren en een fotoworkshop in Utrecht tot een unieke 13-daagse reis langs de indrukwekkende Noorse fjorden.  


1. Haagse hofjes: verborgen oases van rust - 
Heerlijke dagtour 
Ze zijn vanaf de straat nauwelijks zichtbaar en zitten vaak verstopt achter muren en woonhuizen. Een enkele deur geeft toegang tot de verborgen wereld van de ‘Haagse Heerlijkheden’. Tijdens deze wandeling ontdekken we dat de Haagse hofjes oases van rust en stilte zijn. Van de zevenhonderd hofjes zijn er nog 115 over. De gids toont ons enkele zeer fraaie exemplaren, zoals de Hof van Wouw. Een unieke gelegenheid, want dit mooie hof is vrijwel altijd gesloten voor bezoekers. Tot op de dag van vandaag worden de bewoonsters nog gekozen aan de hand van de regels uit het testament van oprichtster Cornelia van Wouw. In dit hof ervaren we een unieke rondleiding. En we sluiten er de hofjeswandeling in stijl af: met een gezellige afternoon tea met heerlijke sandwiches en belegde broodjes. 

Meer info


2. Natuurlijke wellness op Terschelling - 5 dagen pure ontspanning 
Varend, wadlopend, fietsend en wandelend beleven we de ongerepte natuur van Terschelling. We volgen wandelende duinen, zien vleeskleurige orchis, spotten een sputterende kiekendief en luisteren naar de boeiende verhalen van gids Tina en andere eilanders. Naast wandelingen en fietstochten, stappen we ook aan boord voor een zeiltocht met tjalk de Toekomst. We varen richting een zandplaat tussen Terschelling en Vlieland. Daar zien we tientallen zeehonden; een indrukwekkend gezicht. Terwijl we ons hoofd lekker leeg laten waaien, zetten we zo de week in de laagste versnelling. Dit is natuurlijke wellness in optima forma; daar kan geen vijfsterren spa tegenop.  

Meer info 


3. Ruig Noorwegen zien met Hurtigruten - 
13-daagse Noordkaapreis 
Een reis met de Hurtigruten is niet zomaar een cruise, maar een unieke zeereis waarbij het schip, zoals decennia geleden, passagiers, post en vracht vervoert. De schepen van nu zijn modern en beschikken over alle moderne faciliteiten. Onderweg komen we langs de prachtige fjorden van Noorwegen. Op weg naar de poolcirkel doen we tal van kleine havenplaatsjes aan met hun bontgekleurde huisjes. We maken er het dagelijks laden en lossen van vracht mee en proeven daarmee ook de sfeer van het woeste en eenzame leven in de afgelegen plaatsen. Dan door naar het hart van Noorwegen. “Misschien zien we het Noorderlicht nog wel.” 

Meer info 


4. Wandelen door het Lunterse bos en over boerenland - 
Natuurlijke wandeltocht 
De Goudsberg in Lunteren is een uniek wandelgebied met cultuurbossen, zandverstuivingen en prachtige panorama’s. Hier zetten we het dagelijkse ritme in een lagere versnelling. Naast koffie/thee bij aankomst en een gezamenlijke lunch ontdekken we ontspannen de mooie natuur van deze Veluwse ‘berg’ en het bijzondere Buurtbos. Terwijl we de frisse lucht snuiven, luisteren we naar de boeiende verhalen van onze wandelschrijver en gids Wim Huijser. “De paden zijn hier aangelegd in de vorm van bladeren. Dat maakt het Buurtbos extra bijzonder.” Al luisterend komen we ook aan bij het middelpunt van ons land. De mooie wandeldag sluiten we samen af met een drankje.  

Meer info


5. Kanjer in kiekjes… met je smartphone - Leerzame fotoworkshop 
Let op het licht! Fotografeer wanneer het zonlicht warm is. En neem dat bruggetje eens met tegenlicht. Fotograferen begint met goed kijken. Dat gaan we doen door veel te fotograferen, al wandelend door de binnenstad van Utrecht. We starten met een uitleg over de mogelijkheden en de beperkingen van de camera op onze smartphone. Want dat wordt onze camera tijdens deze wandelworkshop. We lopen in een rustig tempo met voldoende fotostops door schilderachtige straatjes en langs de Oudegracht. En ondertussen leren we onder meer wat licht, compositie, kadering en standpunt met onze foto’s doen. En door anders te kijken vallen ook die fraaie details veel beter op. Hup, op de kiek. Een minicursus voor megafoto’s. 

Meer info 


6. Verkoelende watertocht met turfsteker Jan - Waterrijke dagtour 
Hoe cool is ons land in de zomer? Als de temperatuur stijgt, zoeken wij briesjes en verkoeling langs de mooiste en meest verrassende waterplekjes. Voor een ‘frisje’ monsteren we aan bij turfsteker Jan en varen met hem en zijn vrouw Heleen over de prachtige Vecht en de Loosdrechtse Plassen. Terwijl we genieten van allerhande lekkere hapjes en drankjes vertelt Jan onderweg smeuïge anekdotes over de schitterende buitenhuizen, de pittoreske dorpjes en de herinneringen aan de Gouden VOC-tijd. We varen met een Westlander Aak. De geringe diepgang van het schip maakt het mogelijk bijzondere plekjes van dichtbij te bewonderen. De witte reigers, nijlgansen, waterhoentjes en ijsvogeltjes lijken zo dichtbij dat we ze bijna kunnen aanraken. 
 
Meer info
 

Wil je een bijzondere reis of belevenis in eigen land meemaken?  
Ben jij een levensgenieter die volop in het leven staat en ga je graag met anderen eropuit?  

60plusEndus creëert eigentijdse, kleinschalige groepsreizen, dagtrips en workshops voor wereldwijze en kleurrijke zestigers.
Bekijk het volledige aanbod op 
www.60plusendus.nl 

Gratis registreren bij Klup

Webinar vanBruggenAdviesgroep

Wil  je hier bij zijn? Laat dan alvast je e-mail achter en je ontvangt binnenkort een uitnodiging met meer informatie.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.


Gratis voorbeeld opzegbrief!

Ontvang hem direct in je mailbox

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Vergelijk en bespaar op internet abonnementBespaar op mijn vaste lastenKijk nu of je kunt besparen

Gelden de 3 onderstaande stellingen voor jouw persoonlijke situatie? Dan kom jij in aanmerking voor een Persoonlijke Pensioenuitkering. Laat je gegevens achter en wij helpen je verder!

Voor- en achternaam
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.


Gratis voorbeeld opzegbrief!

Ontvang direct in je mailbox

Bedankt voor het downloaden van de opzegbrief! Binnen enkele minuten ontvang je de opzeg brief in inbox. Niets ontvangen? Check je spam folder.
Oops, er ging iets niet helemaal goed. Probeer het later nog eens

In 14 dagen ruim € 1.000 besparen, doe je mee?

Wij sturen je 14 dagen lang verschillende tips zodat jij kan besparen op je dagelijkse uitgaven en de maandelijkse vaste lasten. Doe je mee?

Door je aan te melden voor de 14 dagen besparen challenge word je ook direct lid van Platform55.


Door ons uw e-mailadres te verstrekken gaat u akkoord met het ontvangen van e-mails en mededelingen van ons en erkent u dat uw persoonlijke gegevens zullen worden gebruikt in overeenstemming met ons Privacybeleid. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door de link in onze e-mails te volgen.

Bedankt voor het achterlaten van je gegevens.
Binnen enkelen minuten ontvang je de eerste tip van ons!
Oeps dat ging niet helemaal goed. Probeer het nog eens.

Wie is Hallo Roos?

Roos is jouw persoonlijke financiële assistent. Roos kan je helpen met geld besparen zodat jij meer financiële ademruimte hebt en zeker kan zijn dat alles goed zit.

Zelf aan de slag met makkelijke gerechten?

Daar is niets ingewikkelds aan. Dit e-magazine staat vol met heerlijke eiwitrijke recepten. Via onderstaande knop download je de recepten en kun je heerlijk snuffelen door de verrassende menu’s. Hier ga je blij van worden. Smakelijk eten!

Download hier het gratis e-magazineWord lid en ontvang het Klup magazine

Zelf aan de slag met makkelijke recepten?

Daar is niets ingewikkelds aan. Dit e-magazine staat vol met heerlijke eiwitrijke recepten. Vul jij je gegevens in dan bezorgen wij ‘m direct in je mailbox. Kun je straks heerlijk snuffelen door de verrassende menu’s. Hier ga je blij van worden. Smakelijk eten!

Download het gratis e-book!
Deel dit verhaal met vrienden of familie


Gratis voorbeeld opzegbrief!

Ontvang direct in je mailbox

Bedankt voor het downloaden van de opzegbrief! Binnen enkele minuten ontvang je de opzeg brief in inbox. Niets ontvangen? Check je spam folder.
Oops, er ging iets niet helemaal goed. Probeer het later nog eens