Home
>
Silver People
>
Willemijn

‘Wat een vreugde brengt zo’n beestje dan opeens in je leven’

Deel dit verhaal met vrienden of familie

Eenzaamheid. We hebben er nooit last van gehad. Mijn man en ik zijn gezegend met twee geweldige dochters die een paar jaar geleden het nest hebben verlaten. Gelukkig zien we ze regelmatig, maar sinds de lockdowns echt wel een stuk minder dan normaal. Boudewijn zit in de risicogroep met zijn 71 jaar en diabetes, dus we zijn erg behoedzaam en zien weinig vrienden en familie. De eerste maanden was het wel fijn en rustig, zo met z’n tweetjes, maar ons normaal zo gezellig drukke leventje werd toch wel een beetje saai. We wandelden ons rot, maar zonder doel. Vrienden van ons hadden een aantal weken geleden besloten een hond te nemen en ook Boudewijn en ik hadden dit al eens samen besproken. Zoiets beslis je alleen niet van de ene op de andere dag. Er komt veel bij kijken en wij zijn allebei niet opgegroeid met huisdieren. Tot mijn oudste dochter op een dag zei: ‘mam, waarom nemen jullie niet een hond? Dan heb je wel drie keer per dag een doel om te gaan wandelen en blijven jullie lekker fit.’ Boudewijn en ik kropen diezelfde dag nog achter de computer op zoek naar een nestje. Boudewijn en ik beeldden ons vanaf die dag in hoe ons leven eruit zou zien met een viervoeter bij alles wat we dagelijks deden. Een paar weken later zaten we achter de computer en gingen we op zoek.  

We deden eerst een intensieve zoektocht naar een geschikt ras dat bij ons past. We wilden niet te groot, maar ook niet te klein. Een gezellig maatje met een lief karakter en een beetje pit. We spitten hondenboeken door, lazen veel over verschillende rassen en deden een test op internet. We kwamen uit op een Stabij en vonden redelijk snel een fokker die ons vertelde dat een gezin op het allerlaatste moment af had gezien van de aankoop. Er was dus een teefje over! De volgende dag zaten we in de auto naar Lemmer om kennis te maken met de fokker en onze potentiële nieuwe huisgenoot. Het was een hele ballotage, met veel vragen en voorwaarden waar we aan moesten voldoen. En terecht natuurlijk. Je koopt niet een brood, maar een maatje voor lange tijd voor wie je goed moet kunnen zorgen. En vergeet daarbij niet de bijbehorende kosten voor voeding, inentingen, de dierenarts, een verzekering. We hadden meteen een klik met Femke de fokster en zij zag ons ook wel zitten als baasje voor de laatste pup uit een nest van zes. ’s Middags belde Femke ons op met goed nieuws: de pup mocht bij ons komen wonen!

Twee weken later reden we vol opwinding opnieuw naar Lemmer om onze Bella op te halen. Met de volledige hondenuitrusting en alle kennis die nodig was om ons nieuwe maatje een fijn leven te bezorgen. Wat hadden we ons hierop verheugd. De eerste weken verliepen heel erg voorspoedig. Het was een grote ontdekkingsreis, voor Bella, maar ook voor ons. We lieten haar goed wennen aan de wereld om haar heen en bouwden alles rustig op. We bleven veel lezen over het gedrag van een pup, hoe je haar het beste zindelijk kunt maken en wat er allemaal bij komt kijken om een hond op te voeden. Bella deed het fantastisch en we konden ons al geen leven meer zonder haar voorstellen. Wat een vreugde brengt zo’n beestje dan opeens in je leven.  

Tot op een dag onze nieuw gevonden wereld leek in te storten. Het was eerste kerstdag en Boudewijn en ik zouden bij mijn jongste dochter - op afstand - kerst vieren. Ze had een heel diner voorbereid en een apart tafeltje gedekt voor ons, zodat we ons konden houden aan de 1,5 meter afstand. Bella mocht mee. Onze dochter had zelfs al een klein mandje gekocht, zodat Bella ook kon ontspannen tijdens het kerstdiner.  

Boudewijn en ik waren nog even boven om ons klaar te maken voor het kerstdiner. Eindelijk weer een leuk uitje! Toen we beneden kwamen lag Bella hijgend en trillend onderaan de trap. Haar ogen draaiden weg en ze keek ons hulpeloos aan. Wat was er gebeurd? In paniek liep ik door het huis op zoek naar de oorzaak, die ik snel had gevonden. Het was het schaaltje met kerstchocolade. Voor ik naar boven ging was het nog helemaal vol en nu lag het zilveren schaaltje ondersteboven op de grond… Ik wist wat dat betekende voor een hond want ik had daar van alles over gelezen. Theobromine, een stofje dat in chocolade zit, is een stimulerend middel dat werkt op het centrale zenuwstelsel van een hond en kan leiden tot epileptische aanvallen, ernstige hartproblemen of interne bloedingen. Zelfs als ze maar een klein stukje chocolade eet, heeft dat schadelijke invloed op het lichaam van de hond.

Ik belde meteen onze dierenarts, die uiteraard geen dienst had op eerste kerstdag. De spoedpost was gelukkig wel bereikbaar. Ik vertelde de assistente wat er was gebeurd en ze stelde me belangrijke vragen. Was het pure chocolade? Ja… Was het veel chocolade? Ja… Ik had het schaaltje net helemaal gevuld. Hoe stom kon ik zijn? We reden met gierende banden naar de spoedpost waar Bella meteen een injectie kreeg die ervoor zorgde dat ze moest braken. De minuten kropen voorbij en mijn schuldgevoel werd met de minuut groter. Bella braakte. Alles kwam eruit en de dokter was positief. We waren er gelukkig snel bij, waardoor de theobromine geen kans had gekregen om opgenomen te worden in haar bloed. De dierenarts onderzocht Bella uitgebreid en legde haar nog even aan een infuus om uitdroging te voorkomen. Opgelucht liepen Boudewijn en ik de behandelkamer uit. Ik kon wel huilen van opluchting dat dit goed was afgelopen. Ik betaalde de rekening van €375. Spoedtarief, kersttarief, wat het ook mag zijn… Ik was allang blij dat Bella oké was én dat we haar verzekerd hadden. Met een huisdierenverzekering ben je verzekerd tegen onverwachte medische kosten en dat is toch wel heel fijn. Het kerstdiner begon wat later dan verwacht, maar was extra bijzonder. En Bella was blij met haar kerstmand, want ze was natuurlijk gesloopt na dit spannende avontuur.  

Heb jij er ook weleens over nagedacht om een puppy te nemen? We hebben een aantal praktische tips op een rij gezet zodat jij je goed kunt voorbereiden:

Tips
1. Wil je weten welk hondenras bij je past? Kijk www.puppytest.nl

2. Wil je alles weten over een huisdierenverzekering? Check deze link

3. Het Honden Handboek van Peter Larkin: een praktisch handboek voor de verzorging en opvoeding, met rashonden encyclopedie

Beheerd beleggen

Starten met beleggen kan spannend zijn. Zo zijn er een hoop afwegingen die je moet maken. Ben je wel geïnteresseerd maar wil je liever nog wat additionele informatie? We hebben met onze partner Nationale-Nederlanden een informatiepakket samengesteld. Vul je gegevens in om dit pakket via de mail te ontvangen.​

Maak deel uit van een community met al meer dan 5000 leden.

Door ons uw e-mailadres te verstrekken gaat u akkoord met het ontvangen van e-mails en mededelingen van ons en erkent u dat uw persoonlijke gegevens zullen worden gebruikt in overeenstemming met ons Privacybeleid. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door de link in onze e-mails te volgen.

Bedankt voor het invullen van het formulier. Je ontvangt een e-mail met meer informatie over beheerd beleggen
Oops! Something went wrong while submitting the form.

OHRA huisdieren
verzekering

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van een huisdieren verzekering? Wij hebben met onze partner Ohra de belangrijkste informatie op een rij gezet. Laat hier onder je gegevens achter en wij sturen je een informatie pakket op zodat jij de beste keus kunt maken.

Door ons uw e-mailadres te verstrekken gaat u akkoord met het ontvangen van e-mails en mededelingen van ons en erkent u dat uw persoonlijke gegevens zullen worden gebruikt in overeenstemming met ons Privacybeleid. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door de link in onze e-mails te volgen.

Bedankt voor het invullen van het formulier. We sturen je de informatie over huisdierenverzekeringen toe
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Deel dit verhaal met vrienden of familie