Home
>
Silver People
>
Anoniem

‘Vrijwilligerswerk geeft mijn leven opnieuw inhoud’

Deel dit verhaal met vrienden of familie

’Na een intensief werkzaam leven overviel deze nieuwe fase me. Ik was altijd toch wel een soort van workaholic en ik maakte het mensen graag naar de zin. Dan komt die dag dat er ineens niks meer moet. Ik las het boekje ‘De pensionado’s' en zag daarin ons verhaal. Na 44 jaar mijnleven gedeeld te hebben met mijn echtgenote en met een heel drukke carrière achter de rug, had ik het gevoel in een soort gat gevallen te zijn. Ik was heelerg op zoek naar invulling, wilde me nuttig voelen. Al snel ontdekte ik mogelijkheden als vrijwilliger, zo was ik te vinden in een kringloopwinkel bij mij in de buurt en reed ik een dagdeel per week op een busje om ouderen te kunnen vervoeren. Ik voelde dat dat me goed deed, ik had een doel en had ook het gevoel dat ik iets terug deed voor de maatschappij. Maar thuis voelde het niet goed. Mijn echtgenote was niet blij met al mijn activiteiten. Zij had juist uitgekeken naar een periode waarin we samen leuke dingen zouden gaan doen en we samen de opvang van ons kleinkind voor onze rekening zouden nemen. Onze ideeën over de invulling van deze nieuwe fase in ons leven liepen dus sterk uiteen.

Zo ontdekte ik ook hoe fijn ik het vond om langdurige wandelingen te maken.Niet een uurtje, maar vele uren achter elkaar. Het ging wringen tussen mijnvrouw en mij, we konden elkaar niet meer gelukkig maken. Ik kreeg steeds meer het gevoel op deze manier niet oud te willen worden. Na lang en zorgvuldig nadenken nam ik de beslissing om een tijdje zelfstandig te gaan wonen. Een ‘time-out’.Misschien dat een jaartje uit elkaar ons weer dichter bij elkaar zou brengen.Inmiddels woon ik al 15 maanden alleen en is onze relatie veranderd in een prettige vriendschap. Ik heb ontdekt dat ik energie krijg van mijn vrijwilligerswerk in een hospice. Daar kook ik één keer per week. Het is heel bijzonder en ik voel me bevoorrecht het te mogen doen. Mensen die in hun laatste levensfase zijn zo dicht te mogen benaderen in de hoop nog iets moois voor ze te kunnen doen. Alleen maar door met zorg en aandacht een lekkere maaltijd voor ze te maken. Verder heb ik heel recent nog een prachtig nieuwe ervaring opgedaan als reisbegeleider voor mensen met een beperking. Ik had geen idee hoe mooi het is om je in te zetten om mensen die afhankelijk zijn van zorg een fijne vakantie te bezorgen. Het geeft mijn leven opnieuw inhoud. De dankbaarheid die je ervoor terugkrijgt zorgt ervoor dat alles in balans is. Ik hoop dit nog jaren te kunnen blijven doen.’

Beheerd beleggen

Starten met beleggen kan spannend zijn. Zo zijn er een hoop afwegingen die je moet maken. Ben je wel geïnteresseerd maar wil je liever nog wat additionele informatie? We hebben met onze partner Nationale-Nederlanden een informatiepakket samengesteld. Vul je gegevens in om dit pakket via de mail te ontvangen.​

Maak deel uit van een community met al meer dan 5000 leden.

Door ons uw e-mailadres te verstrekken gaat u akkoord met het ontvangen van e-mails en mededelingen van ons en erkent u dat uw persoonlijke gegevens zullen worden gebruikt in overeenstemming met ons Privacybeleid. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door de link in onze e-mails te volgen.

Bedankt voor het invullen van het formulier. Je ontvangt een e-mail met meer informatie over beheerd beleggen
Oops! Something went wrong while submitting the form.

OHRA huisdieren
verzekering

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van een huisdieren verzekering? Wij hebben met onze partner Ohra de belangrijkste informatie op een rij gezet. Laat hier onder je gegevens achter en wij sturen je een informatie pakket op zodat jij de beste keus kunt maken.

Door ons uw e-mailadres te verstrekken gaat u akkoord met het ontvangen van e-mails en mededelingen van ons en erkent u dat uw persoonlijke gegevens zullen worden gebruikt in overeenstemming met ons Privacybeleid. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door de link in onze e-mails te volgen.

Bedankt voor het invullen van het formulier. We sturen je de informatie over huisdierenverzekeringen toe
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Deel dit verhaal met vrienden of familie