Home
>
Silver People
>
Heleen (69)

‘Altijd blijven kijken naar wat wel kan’

Deel dit verhaal met vrienden of familie

Op de verjaardag van gemeenschappelijke vrienden heb ik mijn man Harry leren kennen en niet lang daarna zijn we getrouwd.  Toendertijd liep mijn man al wat moeilijker en was hij nachtblind, maar hij kon zich prima redden in het dagelijks leven en hij had een fijne baan bij de gemeente Schiedam.  

Pas een aantal jaren later kreeg hij problemen met z’n ogen en werd zijn baan lastiger. Gelukkig heeft hij zich kunnen omscholen. Bij de zoektocht naar een nieuwe baan heb ik Harry met de auto naar de sollicitatiegesprekken gereden met als resultaat een mooie baan bij de gemeente Hellevoetsluis. Ik heb hem altijd gestimuleerd om dingen zelf te blijven doen en heb hem leren fietsen en wandelen.  

Het duurde nog een paar jaar voor het duidelijk werd dat mijn man de ziekte ADCA heeft, waarbij sprake is van een verstoord bewegingspatroon. Het is een aangeboren aandoening in de kleine hersenen die heel onvoorspelbaar is, maar achteruitgang is er altijd.  

Omdat er nog bijna niks bekend was toentertijd over ADCA (slechts vijf regels in een artikel in het AD) ben ik blijven zoeken naar meer informatie over ADCA,  ook omdat het een erfelijke ziekte bleek te zijn en twee van onze drie kinderen deze ziekte ook hebben.  

Pas veel later is er een patiëntenvereniging opgericht, waar ik heel veel aan gehad heb. Door de contacten met de patiëntenvereniging werd me duidelijk hoe belangrijk het is om zelf sterk te blijven naast het zorgen voor Harry. Ik heb mijn uitlaatklep gevonden in sporten en ben drie keer per week te vinden in de sportschool. Zowel fysiek als mentaal is dat voor mij belangrijk.  

Daarnaast heb ik er altijd voor gezorgd een eigen leven te houden en ben ik blijven werken in de supermarkt van mijn ouders. Ik kom uit een gezin van 7 kinderen en heb een fijn sociaal leven met het  bezoeken van de verjaardagen van alle familieleden. Daarnaast heb ik jarenlang  met veel plezier op onze twee kleinkinderen gepast twee middagen per week. 

Ik ben ook positief opgevoed door mijn ouders, altijd kijken naar wat wel kan.  Zo zijn we bijvoorbeeld wel op vakantie blijven gaan en gingen we mee met de Libelle groepsreizen. Dat was heel fijn en ging hartstikke goed. Iedereen hielp ons, ook omdat we zelf open en positief waren over de ziekte van Harry was het voor anderen makkelijk om hulp aan te bieden.  

Om meer bekendheid en zo duidelijkheid te geven over wat ADCA betekent heb ik ook in het bestuur van de patiëntenvereniging gezeten en op veel voorlichtingsavonden ons verhaal vertelt.  

Sinds 4 jaar woont Harry helaas niet meer thuis. Gelukkig zie ik hem elke dag in het verpleeghuis en zorg ik ‘s middags voor hem. Mijn jongste zoon werkt als vrijwilliger in het verpleeghuis waar zijn vader woont.  

Beheerd beleggen

Starten met beleggen kan spannend zijn. Zo zijn er een hoop afwegingen die je moet maken. Ben je wel geïnteresseerd maar wil je liever nog wat additionele informatie? We hebben met onze partner Nationale-Nederlanden een informatiepakket samengesteld. Vul je gegevens in om dit pakket via de mail te ontvangen.​

Maak deel uit van een community met al meer dan 5000 leden.

Door ons uw e-mailadres te verstrekken gaat u akkoord met het ontvangen van e-mails en mededelingen van ons en erkent u dat uw persoonlijke gegevens zullen worden gebruikt in overeenstemming met ons Privacybeleid. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door de link in onze e-mails te volgen.

Bedankt voor het invullen van het formulier. Je ontvangt een e-mail met meer informatie over beheerd beleggen
Oops! Something went wrong while submitting the form.

OHRA huisdieren
verzekering

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van een huisdieren verzekering? Wij hebben met onze partner Ohra de belangrijkste informatie op een rij gezet. Laat hier onder je gegevens achter en wij sturen je een informatie pakket op zodat jij de beste keus kunt maken.

Door ons uw e-mailadres te verstrekken gaat u akkoord met het ontvangen van e-mails en mededelingen van ons en erkent u dat uw persoonlijke gegevens zullen worden gebruikt in overeenstemming met ons Privacybeleid. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door de link in onze e-mails te volgen.

Bedankt voor het invullen van het formulier. We sturen je de informatie over huisdierenverzekeringen toe
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Deel dit verhaal met vrienden of familie